Vi samlar de bästa fynden på makeup från populära nätbutiker. Priserna uppdateras dagligen.

Lumene foundation – vilken passar bäst för dig?

Foundation Lumene

Lumene har flera bra foundations som passar för livets alla tillfällen. Vilken variant som passar dig bäst beror på hur täckande den ska vara, vilken hudtyp du har och kan även variera beroende på säsong. Samtliga har fördelen att de är veganska och ej testade på djur, två fördelar som väger tungt, så det behöver du inte fundera på.

Lumene erbjuder foundation i flera olika nyanser, nyanserna kan skilja sig något mellan de olika sorterna. Tips: om du inte hittar en färg som passar din hudton kan du prova att blanda två nyanser. Samma sak kan du göra på sommaren när huden har fått lite färg av solen och du kan behöva en lite brunare nyans.

Blur 16h Longwear Foundation

En uppskattad högtäckande foundation som känns lätt på huden och finns i 10 nyanser. Blur foundation ska göra att porerna syns mindre och hjälpa att minska synligheten av ojämnheter i huden. Blur innehåller spf 15 som skyddar huden mot skadliga UVB-strålar. Vid användning rekommenderar jag att vi använder en svamp för att dutta ut foundationen. När vi provade foundationen gjorde det en markant skillnad, när foundationen lades på med fingrarna fastnade den i porerna men med en svamp så lade sig foundationen snyggt på huden.

 • SPF: 15
 • Täckning: hög
 • Hållbarhet: 16 timmar
 • Passar för dig som vill ha en heltäckande foundation som sitter ordentligt

Matte Oil-control Foundation

En lätt men heltäckande foundation som ger en matt finish. Lumene Matt foundation finns i åtta nyanser, den har inte den t.ex. inte Blur Foundations mörkaste nyans. Matt oil-control foundation innehåller fina puderpigment och är särskilt utformad för dig som har fet hy eller kombinerad hy, den ska hålla huden glansfri hela dagen (8+ timmar). En nackdel är att foundationen inte innehåller  någon spf så vi rekommenderar att använda den med dagkräm eller annan produkt med spf för att skydda huden mot solens skadliga strålar, särskilt på sommaren.

 • SPF: ingen
 • Täckning: hög
 • Hållbarhet minst 8 timmar
 • Passar för: dig som vill ha en matt och täckande effekt som sitter hela dagen

Stay Weightless Foundation

En superlätt och vårdande medeltäckande foundation som lägger sig som silke på huden. Lumenes Stay finns i 10 nyanser och ligger fint kvar på huden oavsett fukt som regn eller svett. Foundationen är utformad för att vara vårdande och passa även för känslig hud och har utvecklats tillsammans med finska Allergi-, Hud- och Astmaförbundet. Den är parfymfri och innehåller bland annat antioxidantrika nordiska kråkbär samt betain och framförallt har den spf30, så att huden är skyddad även under soliga dagar. Stay weightless foundation trycks ut med en pump som är i botten av tuben.

 • SPF: 30
 • Täckning: medel
 • Passar för: dig som vill ha lite mindre täckning, oavsett hudtyp – även känslig hud

Natural Glow Fluid Foundation SPF20

Natural Glow Fluid Foundation är en lätt och luftig foundation som ger utslätande effekt. Glow Fluid finns i åtta nyanser, som ska ge en jämn men osminkad känsla som tar fram din inre lyster med hjälp av bland annat lystergivande nordiska hjortron. Foundationen är återfuktande och skyddar din hud mot UVB-strålning genom att den innhåller SPF20. Ytterligare en uppskattad effekt med Natural Glow är att den har byggbar täckning så du kan välja om du vill ha en naturlig look eller om du vill ha en heltäckande bas, då du bara lägger på fler lagar.

 • SPF: 20
 • Täckning: medel, byggbar
 • Passar för: dig som vill kunna välja mellan naturlig look eller heltäckande med extra lyster.

Blur Longwear Powder Foundation

Här har du en 2-i-1-puderfoundation, som korrigerar och ger en utjämnande effekt samtidigt som den ger en matt finish. Den finns i fem olika nyanser och är lätt täckande. Vill du ha en naturlig finish kan du använda pudret som det är, medan för mer täckning kan du först använda en flytande foundation och sedan lägga på Blur foundationpuder. Blur Longwear Powder ger en vacker lyster till huden, den har SPF15 och innehåller fuktgivande hyaluronsyra så den torkar inte ut huden. Foundationpudret appliceras med en borste eller en puderpuff. (Psst det finns även refill för 129 kr så du inte behöver köpa en ny puderdosa när pudret tagit slut.)

 • SPF: 15
 • Täckning: lätt, kan kombineras med flytande foundation för mer täckning
 • Passar för: dig som har ljus hy och vill ha lätt täckning med matt finish som sitter hela dagen

CC Color Correcting Cream

Lumenes CC cream är ett otroligt omtyckt alternativ till foundation. Den är lättare än en foundation och lätt till medeltäckande, till skillnad mot foundation som ofta är mer täckande. Likt Natural Glow Fluid Foundation är CC-creamen byggbar. CC-creamen påminner om en färgad dagkräm som är enklare att applicera och ger en naturlig look genom att endast reducera rodnader och lättare ojämnheter. Den är återfuktande och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar med sin SPF 20. Läs gärna vårt inlägg där vi jämför Lumene CC cream light och fair

 • SPF: 20
 • Täckning: lätt till medel
 • Passar för: dig som vill ha en fräsch men naturlig look och samtidigt skydda huden.

Oavsett vilken foundation du använder rekommenderar vi alltid att du återfuktar huden, t.ex. med en dagkräm och/eller serum, t.ex. Instant Glow Beauty Serum. Bra foundation i all ära, men en återfuktad och välmående hud kommer alltid att få ett snyggare resultat. Du kan även med fördel en primer som får foundationen att lägga sig snyggare på huden och sitta bättre under hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House