Vi samlar de bästa fynden på makeup från populära nätbutiker. Priserna uppdateras dagligen.

Lumene CC cream – Fair eller Light?

Lumene CC cream test av Fair och Light

Vilken av Lumenes CC cream Light eller Fair ska man välja? Vi har testat båda sida vid sida. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att nyansen som passar dig bäst. Häng på.

Både Lumenes CC cream Fair och Light är ljusa och kan vid en första anblick se väldigt lika ut. Skillnaden dem emellan är främst deras rosa respektive gula toner.

Lumene CC cream Light eller Fair
Lumene CC cream Fair till vänster och Light till höger.

Till vänster på bilderna ser vi Lumenes Fair, som går lite mer åt det gula hållet på vår testperson. Lumenes Light, som vi ser till höger, har istället mer rosa toner. De gula tonerna i Fair är särskilt framträdande på bilden då CC creamen endast är klickar. Då ser Light något mer brunaktig ut, men när den hade arbetats in i huden var de rosa nyanserna tydligare.

På vår testperson, som har en lätt rosa hudton, passade Lumene CC cream Light bäst, åtminstone nu under de mörkaste vintermånaderna. Fair upplevdes täcka lite bättre, vilket kan förklaras av den gula tonen som korrigerar hudens egen nyans. Däremot såg Fair mindre naturlig ut på grund av att testpersonens hud såg för gul ut när man tittade på nyanserna sida vid sida. Kontentan är att båda nyanserna fungerar på grund av att de ser relativt lika ut när man har ett tunt lager. Den mest passande för testpersonen var dock Lumenes CC cream Light.

Tips: om du inte hittar en exakt nyans som passar din hudton kan du blanda två färger. Det är också ett tips som kan användas på sommaren när huden har fått mer färg av solen.

Hur är Lumenes CC cream?

Lumenes CC cream är väldigt lätt i konsistensen men är ändå relativt vältäckande i jämfört med många andra CC creams. Den är smidig att applicera både med fingrarna, svamp eller borste, dessutom är den enkel att anpassa beroende på önskad täckgrad. Krämen går snabbt in i huden och ger en väldigt slät och len yta. Huden blir inte kladdig eller fuktig som av vissa  andra BB och CC creams. Lumenes CC cream ger snarare en lite matt finish som känns fräschare.

CC står för Color Correction, vilket är precis det Lumenes produkt gör. Den korrigerar färgen på det område där du använder den. En fördel med deras CC cream är att den går att applicera i både ett tunt och ett tjockare lager. I och med att den går in i huden så bra är det också enkelt att lägga på ett extra lager om du vill att krämen ska täcka bättre.

Foundation på rea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House