Recension: Lumene Nordic Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask

recension av lumene nordic oxygen recovery 72h hydra gel mask

Lumene Nordic Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask är en helt vegansk ansiktsrengöringsprodukt som både ska rengöra och återfukta huden. Vid användning applicerar du ett lager av masken över hela ansiktet, låter den verka och tvättar sedan bort masken med vatten. Huden ska vara helt ren innan du applicerar gelmasken. Masken kan användas på två vis, ena varianten är att använda den som lättare rengöring, då låter du den verka i ca 15 min. Känner du att du vill ha en djuprengöring kan du istället lämna masken på över natten. Masken kommer i en genomskinlig burk som innehåller 150 ml och du hittar instruktioner för användning på baksidan av burken.

Konsistensen på masken är dallrig, lite som en härligt uppfriskande tunn gelé. Lumenes Hydra Mask har en lätt blåaktig färg som tillsammans med luftbubblorna som finns i gelmasken för tankarna till vatten, vilket ökar känslan av fräschhet ytterligare.

Test av Lumene Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask

Vi vet att Lumene oftast levererar bra produkter, särskilt för skandinavisk hud och nordiskt klimat, men vi på Makeup House vill ändå testa produkten innan vi ger ett utlåtande. För att undersöka hur bra Lumene Hydra Gel Mask fungerar har vi låtit en testperson prova den under fyra månader. Du kan läsa recensionen nedan. Sammanfattningsvis kan vi säga att testpersonen är väldigt nöjd och och ger masken högsta möjliga betyg på alla tre kriterier, 5 av 5.

Totalt betyg för Lumenes Hydra Gel Mask:💄💄💄💄💄

Recension av Lumene Hydra Gel Mask

Vår testperson är 30+, har normal hy med något mer fet hy på T-zonen (panna och näsa). Testet utfördes under vintern.

Testpersonen uppskattade särskilt att man kan använda hydramasken som en ansiktsmask över natten. Testpersonen använde Lumenes Hydra Mask som en nattmask tre gånger per vecka under dessa fyra månader. Hon kände resultat direkt efter första användningen i form av att huden kändes mer återfuktad och len. Efter två veckor kändes huden renare och fräschare och efter ytterligare två veckor var testpersonens hud i bättre skick än på många år.

“Den är så enkel att lägga på och att tvätta bort och jag älskar doften, så fräsch”

Testpersonen tycker att Lumenes gelmask rengör huden och att den ger huden mer lyster, vilket förmodligen kommer av den återfuktande effekten. Vidare uppger testpersonen att Lumenes Hydra Gel mask är lätt att applicera och den torkar snabbt. Hon säger “jag lägger på den på kvällen innan jag går och lägger mig och sedan är det bara att låta den göra sitt jobb över natten”. Testpersonen säger också att hon tycker om konsistensen på masken när den har torkat och hur lätt den är att tvätta bort. “Vissa ansiktsmasker som jag har testat smular när de torkar eller sitter som berg så man måste gnugga eller skrapa bort de sista resterna, så är inte Lumenes rengöringsmask”. En extra trevlig aspekt som testpersonen uppskattar med produkten är att den luktar väldigt gott.

Effekten: 💄💄💄💄💄

Testpersonen hade mindre men återkommande problem med akne och små blemmor men sedan hon började med Lumenes hydramask har dessa problem i nästan helt försvunnit. Huden har också blivit mjukare och känns fräschare, i synnerhet dagen efter användning då huden känns väldigt slät och len.

Möter förväntningarna: 💄💄💄💄💄

Testpersonen visste inte så mycket om produkten innan hon testade den och hade därför inte så många förväntningar. Det är därför inte så svårt att möta detta kriterium. Förväntningarna var att produkten skulle rengöra huden och att den samtidigt skulle bli något återfuktad. Dessa två kriterier möttes över förväntan, att huden också fick mer lyster och hjälpte mindre problem med akne var extra plus.

“Jag kommer definitivt att köpa en ny burk när den här är slut, det är en måste ha-produkt för mig.”

På frågan om hon kommer att fortsätta använda Lumenes hydramask efter testet är svaret ja. Hydra Gel Mask är en av de rengöringsprodukter som testpersonen har varit mest nöjd med och är en ny favorit som hon bara måste ha hemma.

Prisvärde: 💄💄💄💄💄

Hydra gel-masken är inte den billigaste ansiktsrengöringen som man kan hitta men den är heller inte i närheten av den dyraste produkten på marknaden. Testpersonen tycker därför att prisvärdet för produkten är väldigt bra. Efter fyra månaders användning är det ungefär hälften av burkens innehåll kvar för vår testperson. Med applicering 2-3 gånger per vecka bör burken därmed räcka åtminstone sju månader, Lumene Nordic Hydra Aerating Gel Mask kostar normalt ca 210 kr vilket innebär ca 30 kr/månad eller ca 2,50 kr per användning.

Efter testet är utlåtandet från både testpersonen och vi på Makeup House att vi rekommenderar Lumene Nordic Hydra Aerating Gel Mask. Det är en ypperlig produkt för dig som söker en lättare rengöringsprodukt för ansiktet.

Att tänka på: Undvik bakterier

Tänk på att när du använder produkter som förvaras i en burk och applicerar produkten med händerna ska händerna också vara helt rena. Risken för att sprida bakterier kan vara större när man tar upp krämer och liknande från en burk än när de är i tub eller flaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House