Recension: Lumene Nordic Bloom Anti-wrinkle & Firm Moisturizing Eye Cream

Recension-Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-wrinkle & Firm Moisturizing Eye Cream

Lumenes Nordic Bloom anti-wrinkle ögonkräm är lätt i konsistensen, den ska återfukta huden för att minska åldrande av huden runt ögonen. Ögonkrämen har en milt skär färgton och kommer i en praktisk tub.

Vad kan vi förvänta oss av Lumenes [Lumo] Nordic Bloom ögonkräm?

Lumene beskriver att ögoncremen ska göra att huden ser fastare ut samt minska rynkor och fina linjer runt ögonen. Den ska även minska svullnad och mörka ringar under ögonen. Lumene själva beskriver att i ett kliniskt test som genomförts i Polen uppvisades effekter efter en månads användning, då krämen användes två gånger dagligen. Ögonkrämen innehåller quercetinrika, Nordic Berry Pre-Retinol-komplex och extrakt ett av nordens superbär – lingon.

Så tycker vår testperson om Lumene Nordic Bloom Eye Cream

Jag tycker om Nordic Blooms åtstramande ögonkräm, konsistensen är behaglig och den känns skön på huden. Ögonkrämen har en lätt konsistens, den känns fylligare än en vanlig ansiktskräm men inte så fet som vissa ögonkrämer kan göra. Cremen går in i huden förhållandevis snabbt, den ”såsar” inte runt och lägger sig i vecken under ögonen.

Jag uppskattar även att krämen kommer i tub, det är mer hygieniskt än att stoppa ner fingrarna i en burk. Det är lätt att trycka ut så mycket som man behöver och den är smidig att ha med i handväskan eller på resa.

Jag använde Nordic Blooms ögonkräm tillsammans med serum och nattkräm/dagkräm från Lumene och det gav en trevlig effekt. Att ögonkrämen är tunnare i konsistensen och går in i huden snabbt var verkligen en fördel då. När jag har använt andra återfuktande produkter på samma sätt har det ibland blivit för fett och det känns som att det lägger sig som en filt under ögonen (inte så behagligt), men med den här ögonkrämen och de andra ansiktsprodukterna fungerade det bra.

Om man söker en extra fet ögonkräm är förmodligen inte Lumene Nordic Bloom rätt variant. Dess fördel är just att den är lätt, söker du en fetare variant kan Nordic Ageless Ajaton från Lumene vara ett bättre alternativ, även denna är vegansk.

Totalt betyg för Lumene Nordic Bloom ögonkräm: 💄 💄 💄 💄

Vad har Lumene Nordic Blooms anti-wrinkle eye cream för effekt?

Efter fyra veckors användning är den främsta effekten att huden runt ögonen känns mjukare och väl återfuktad. Jag upplever även att de fina linjerna runt ögonen är lite mindre tydliga. Det är ingen stor effekt men jag brukar ha ganska markanta linjer under ögat, ner mot kinden och det känns som att de är något mindre synliga nu. Jag upplever inte att ögonkrämen har påverkat mina mörka ringar under ögonen nämnvärt.

Betyg för effekt: 💄 💄 💄 💄

Är Lumene Nordic Bloom ögonkräm prisvärd?

Ja, jag tycker det. Det är inte den billigaste ögonkrämen men priset är helt okej i jämförelse med andra ögonkrämer med ett ordinarie pris på 269 kr för 15 ml.

Prisvärde: 💄 💄 💄 💄

Fördelar med Nordic Bloom ögonkräm

  • Lätt konsistens
  • Vegansk
  • Praktisk tub
  • Räcker länge
  • Enkel att ta med
  • Inte klistrig eller klibbig
  • Bra grund och kombination med andra ansiktsprodukter

Nackdelar med Nordic Bloom ögonkräm:

  • Kan upplevas för tunn

Vem är testpersonen?

Kvinna i 35-års åldern. Testpersonen har under ett flertal år kontinuerligt använt ögonkräm, nattkräm, dagkräm, serum och andra återfuktande och anti-aging ansiktsprodukter.

Innehållsförteckning för Lumene [Lumo] Anti-wrinkle & Firm Moisturizing Eye Cream

AQUA (WATER), GLYCERIN, DECYL COCOATE, CANOLA OIL, CETYL ALCOHOL, BETAINE, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) FRUIT JUICE, PROPANEDIOL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, SHEA BUTTER ETHYL ESTERS, GLYCERYL STEARATE, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) FRUIT EXTRACT, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED OIL, PHENOXYETHANOL, SILICA, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, TOCOPHEROL, HYDROLYZED RICE BRAN PROTEIN, ALCOHOL DENAT., XANTHAN GUM, PALMITIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, SODIUM GLUCONATE, SODIUM HYDROXIDE, ADENOSINE, SODIUM BENZOATE, BIOSACCHARIDE GUM-1, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, SUPEROXIDE DISMUTASE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM DEXTRAN SULFATE, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, (CI 77491) IRON OXIDES. 

Tänk på att ingredienserna kan förändras, kontrollera alltid innehållsförteckningen på produkten som du ska köpa/har köpt för den aktuella ingredienslistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House