Recension: Lumene Nordic Bloom Lumo Anti-wrinkle & Firm Day Moisturizer

Recension av Lumene Nordic Bloom Lumo Anti-wrinkle & Firm Day Moisturizer

Jag har testat dagkrämen i Lumenes Nordic Bloom-serie, även kallad Lumo. Följ gärna med i min recension, läs även gärna vår recension om Lumene Nordic Bloom ögonkräm. Produkter i Nordic Bloom-serien är återfuktande men ändå lätta, de ska även reducera rynkor och/eller ha en uppstramande (firming) effekt. 

Vad kan vi förvänta oss av Lumenes [Lumo] Nordic Bloom dagkräm?

Enligt Lumene själva ska Nordic Bloom dagkräm utöver att återfukta huden också reduera rynkor och göra att den upplevs fastare. Dagkrämen är snabbabsorberande för att passa väl under makeup och självklart är den vegansk och cruelty free. Lumenes Nordic Lumo dagkräm är bland annat berikad med lingonextrakt, deras patenterade quercetinrika och Nordic Berry Pre-Retinol-komplex.

Dagkrämen har testats av en testgrupp i Polen 2020 då användarna använde den två gånger dagligen under två månader. 93% av deltagarna uppgav att de såg en effekt av minskat åldrande.

Min recension om Lumene Nordic Bloom dagkräm

Jag tycker om Lumene Lumo dagkräm överlag, dess största fördelar är att den känns lätt på huden och att den snabbt absorberas. Personligen saknar jag spf, det är ett måste att använda varje dag om man vill förhindra åldrande. Det finns ju dock Day Fluid i samma serie och den har spf 30, så för egen del skulle jag hellre rekommendera att använda den. Men vill man inte ha en dagkräm med spf, t.ex för att man använder en starkare solskyddsfaktor separat så är Nordic Bloom dagkräm ett bra val.

Nordic Bloom dagkräm kommer i en piffig rosa burk och själva dagkrämen är en tydligt skär färgnyans. Krämen är lätt och smidig i konsistensen, enkel att lägga på med fingrarna och känns väldigt behaglig på huden. Dagcrémen går snabbt in i huden och lämnar en väldigt mjuk och len yta. Den passar därför utmärkt att ha som grund innan man ska sminka sig. Lägg på ett tunn lager, vänta en stund och börja sedan lägga din makeup-bas. Viktigt att inte ta för mycket, oavsett vilken dagkräm man använder kvarlämnas en fet hinna om man lägger på ett för tjockt lager.

Vem passar dagkrämen för?

Jag har normalhy och använde Lumo dagkräm på vårkanten, då luftfuktigheten är någorlunda hög och jag tror att det är optimala förhållanden för den här dagkrämen. I min mening gör dagcremen sig bäst under årets varmare månader, särskilt om man har lite torrare hy. Under sommaren kommer fördelen att den är snabbabsorberande till extra stor nytta. Till skillnad mot återfuktare som ligger kvar på huden och sedan smälter i solen eller rinner av huden när man svettas. I och med att Nordic Blooms dagcreme är absorberas snabbt är det mycket lättare att använda som grund innan man lägger makeup även under varmare månader. Tänk dock på att den inte har spf så i synnerhet under sommaren är det viktigt att ha andra produkter med solskydd.

Om man har väldigt torr hy eller under vintermånaderna tror jag att man hellre bör använda en fetare dagkräm, exmepelvis Day Fluid från serien Arctic Hydra care (Arktis) från Lumene.

Vill man ha extra återfuktning runt ögonen rekommenderar jag att komplettera med Nordic Bloom ögonkräm av Lumene. Det finns även en nattkräm i samma serie som man med fördel kan komplettera med. Jag använder alltid nattkräm och har oftast dag- och nattkräm av samma märke, allra helst har jag även ögonkräm och/eller serum i samma serie. Oftast kompletterar de varandra bäst och dessutom kan man hitta set eller paketpris så att man kan spara en slant.

Totalt betyg för Lumene Nordic Bloom dagkräm: 💄💄💄💄

Fördelar med Nordic Bloom dagkräm

  • Känns lätt och fräsch
  • Vegansk
  • Cruelty free
  • Absorberas snabbt
  • Återfuktar
  • Passar bra som grund under makeupen

Nackdelar med Nordic Bloom dagkräm:

  • Saknar spf
  • Passar mindre bra för torr hy och under vinter månader

Vad har Lumene Nordic Blooms dagcreme för effekt?

Främsta effekten är att huden känns härligt återfuktad och väldigt len, utan att kännas fet eller oljig. Huden känns fräsch och jag upplever att några av mina rynkor och fina linjer syns lite mindre än utan dagkrämen.

Betyg för effekt: 💄💄💄💄

Är Lumene Nordic Bloom dagkräm prisvärd?

Produkten är ganska prisvärd. Dagkrämen ligger rätt bra prismässigt med sitt ordinarie pris på 269 kr för 50 ml. Dessutom finns det ofta set med flera Nordic Bloom-produkter som minskar priset på respektive produkt.

Prisvärde: 💄💄💄💄

Så genomfördes testet

Jag som testat dagkrämen är i 30-års åldern, jag har använt dagkräm och andra återfuktande och åldersreducerande produkter i ett flertal år. Jag har använt Lumene Nordic Bloom Anti-wrinkle dagkräm på morgonen under tre veckor, de flesta dagar i kombination med minst en annan återfuktande produkt med spf.

Innehållsförteckning för Lumene [Lumo] Anti-wrinkle & Firm Moisturizing dagkräm

AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SHEA BUTTER ETHYL ESTERS, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), BETAINE, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) FRUIT JUICE, PROPANEDIOL, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGENATED OLIVE OIL LAURYL ESTERS, SUCROSE DISTEARATE, SUCROSE STEARATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) FRUIT EXTRACT, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA (LINGONBERRY) SEED OIL, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, SILICA, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, DIMETHICONE, TOCOPHEROL, ALCOHOL DENAT., XANTHAN GUM, PALMITIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ETHYLHEXYL- GLYCERIN, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, SODIUM GLUCONATE, TOCOPHERYL ACETATE, ADENOSINE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, BIOSACCHARIDE GUM-1, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, PARFUM (FRAGRANCE), (CI 77491) IRON OXIDES. 

Tänk på att ingredienserna kan förändras, kontrollera alltid innehållsförteckningen på produkten som du ska köpa/har köpt för den aktuella ingredienslistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Makeup House