Concealer: Bäst i test

Concealer kan vara ens bäst vän, det är den ultimata produkten för att dölja irriterande skavanker. Är du lite trött och har påsar eller mörka ringar under ögonen, då är concealer din räddning. Concealer fungerar så att den neutraliserar och döljer oönskade färgskiftningar. Genom åren har concealern utvecklats otroligt mycket och det finns idag så många varianter beroende på vad du vill uppnå. Vill du tona ner en rödlätt nyans eller lila påsar under ögonen bör du använda olika concealers för bäst resultat.

För att göra det enkelt kan man utgå från färgcirkeln över primfärger som används på bildlektionerna i skolan. För att mest effektivt dölja en färg ska du använda den motsatta färgen i cirkeln. Exempelvis är rött och grönt mittemot varandra så om du vill dölja rodnad på huden ska du välja en concealer i grön ton. Vill du minska en gulaktig ton i huden bör concealern gå i en lila ton, och vice versa om du vill reducera mörka ringar under ögonen fungerar det bäst med en gul concealer. Genom att välja en concealerpalett får du samtliga nyanser som du behöver. Du hittar också varje nyans separat, vilket kan passa bättre om du endast har ett problemområde. Vill du exempelvis endast reducera rodnad kan det räcka att ha en concealer särskilt för det.

Känner du att det blir för mycket att hålla reda på behöver du inte misströsta. Många väljer att endast använda en concealer i en lite ljusare nyans än sin foundation. Det är fortfarande effektivt eftersom att concealer är tjockare och täcker bättre än foundation.

Mest prisvärda concealern

Clarins Instant Concealer är en klassisk flytande concealer. Den kommer i en praktisk och hygienisk tub som du smidigt kan pressa ut så lite concealer som du behöver. Concealern appliceras sedan enkelt med antingen en borste, svamp eller fingrarna. Bästa sättet är att värma en liten klick mellan fingrarna och sedan försiktigt badda, eller klappa, ut krämen. Underögonen bör du börja från ögonvrån och arbeta dig utåt. Clarins concealer täcker bra, i synnerhet hjälper den mot mörka ringar under ögonen genom att den innehåller Light Optimizing complex som ger lyster och fångar och förstärker ljus. Den återfuktar huden, den innehåller till och med aloe vera som ger huden en extra skjuts. På så vis håller den sig snygg hela dagen, utan att kaka sig. Tuben innehåller hela 15 ml, vilket gör det till den mest prisvärda concealern i denna lista.

Fördelar: Bra prisvärde, vältäckande, återfuktar, går lätt in i huden, innehåller aloe vera

Nackdelar: Concealer med mycket lyster kan framhäva påsar och rynkor under ögonen, så var försiktig och använd setting powder

Anpassad för problemområden: Grön concealer

NYX Professional Concealer Wand Green CW12 är särskilt utformad för att täcka rodnad. Dess gröna färg är motsatsen till rött och neutraliserar därför rodnad på bästa sätt. NYX HD concealer har också en lila nyans för gula partier och en gul nyans mot blå/lila ringar under ögonen. Färgerna hjälper dig att på bästa sätt reducera dina problemområden. Den finns också neutrala färger för den som hellre föredrar det. NYX concealer är flytande och är enkel att lägga på med applikatorn som följer med den lilla flaskan. Du kan också använda en pensel och doppa ner i flaskan om du föredrar det. Den är något mindre återfuktande och kan ha lättare att krackelera än vissa andra concealer. Flaskan innehåller 3 gram.

Fördelar: Bra nyanser, lätt att applicera, billig

Nackdelar: Håller sämre under dagen

Bygg en snygg bas med concealerpulver

BareMinerals har blivit ett av de största märkena inom mineralsmink, i synnerhet mineralfoundation. För de extra besvärliga områdena räcker inte alltid foundation, som komplement finns därför bareMinerals Multi Tasking Concealer. Precis som mineralfoundation är den i pulverform och appliceras på liknande sätt, men med en mindre borste, på de områden som kräver extra täckning. Pulverconcealern har fördelen att den är lätt att bygga fler lager om du vill att den ska täcka mer. Har du foundation från bareMinerals blandar den sig bättre, medan vissa flytande concealer kan vara svårare att kombinera med mineralfoundation. Som alla bareMinerals produkter är den cruelty free och den innehåller SPF 20. Förpackningen innehåller 2 gram, men som mineralpuder/foundation är produkten lätt så det är mer än man tror.

Fördelar: Ej djurtestad, lägger sig snyggt på huden, blandar sig väl med mineralfoundation, bra täckning.

Nackdelar: Pulverformen kräver en annan teknik och borste än andra concealer

Bäst för mogen hud

Maybelline har tagit fram en concealer med mogen hud i särskild åtanke. Applikatorn ska hjälpa till att få till ett jämnare och finare resultat. Alla får vi rynkor, de kan lätt bli särskilt synliga runt ögonen eftersom att huden där är så tunn. Samtidigt kan man ändå ha problem med påsar eller mörka ringar under ögonen. Risken när man försöker dölja detta med concealer fastnar den i de små vecken under ögonen och man ser äldre ut. Därför är det inte bara viktigt att hitta en effektiv concealer som hjälper utan även en som inte stjälper, genom att skapa fler rynkor. Maybelline vill vara lösningen på problemet och har därför skapat en anti-age concealer, som är extra återfuktande. Återfuktning är viktigt för att minska åsynen av rynkor. Ett tips är att också använda setting powder för att få concealern att ligga på plats bättre och så att påsar under ögongen inte ska framhävas. Maybellines instant anti-age eraser eye concealer är matt men ett bra setting powder kan ändå vara till hjälp.

Fördelar: Anti-age, matt finish, bra pris

Nackdelar: Applikatorn passar inte alla

Mest praktiska concealern

Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover är utan tvekan den mest praktisk concealern i denna lista. För det första är det inte bara en concealer utan också highlighter. Vi tycker om när en produkt kan fylla flera syften. För det andra kommer den i en otroligt smidig förpackning, där applikatorn är en pensel. Klicka fram så mycket concealer som du behöver och pensla på dina problemområden eller på områden som du vill förstärka med highlighter. YSLs concealer är ljusreflekterande och passar därför som highlighter, men är också täckande eftersom att den är högpigmenterad och passar därför också som concealer. Du bör dock använda fästande puder för att matta av effekten när du använder den som concealer. Detta gäller i och för sig de flesta concealer, beroende på vad man önskar för effekt förstås. För vissa är det viktigare än andra, det är i synnerhet viktigt när man har mogen hud då concealer lätt kryper ner i små veck och framhäver dem. YSL Touche Éclat concealer innehåller e-vitamin för huden att festa på och även koffein. Den går lätt in i huden och ligger snyggt hela dagen.

Fördelar: Smart och praktisk förpackning, både concealer och highlighter i ett, närande ingredienser, ger fin lyster

Nackdelar: Något dyrare, svårt att få ut det sista ur förpackningen

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *