Concealer: Bäst i test

Concealer, bäst i test

Concealer kan vara ens bäst vän, det är den ultimata produkten för att dölja irriterande skavanker. Är du lite trött och har mörka ringar eller påsar under ögonen, då är concealer din räddning. Concealer fungerar så att den neutraliserar och döljer oönskade färgskiftningar. Genom åren har concealern utvecklats otroligt mycket och det finns idag så många varianter beroende på vad du vill uppnå. Vill du tona ner en rödlätt nyans eller mörka ringar under ögonen bör du använda olika concealers för bäst resultat. Läs mer om hur du väljer rätt färg på din concealer och för din hudtyp här. Känns det övermäktigt att ha flera olika färger går det också fint med en neutral concealer 1-2 nyanser ljusare än din foundation för alla användningsområden. Här nedan har vi samlat våra favoriterconcealer.

Bästa concealern

Clarins Instant Concealer är en klassisk flytande concealer. Den kommer i en praktisk och hygienisk tub som du smidigt kan pressa ut så lite concealer som du behöver. Concealern appliceras sedan enkelt med antingen en borste, svamp eller fingrarna. Bästa sättet är att värma en liten klick mellan fingrarna och sedan försiktigt badda, eller klappa, ut krämen. Underögonen bör du börja från ögonvrån och arbeta dig utåt. Clarins concealer täcker bra, i synnerhet hjälper den mot mörka ringar under ögonen genom att den innehåller Light Optimizing complex som ger lyster och fångar och förstärker ljus. Den återfuktar huden, den innehåller till och med aloe vera som ger huden en extra skjuts. På så vis håller den sig snygg hela dagen, utan att kaka sig. Tuben innehåller 15 ml, vilket gör det till den mest prisvärda concealern i denna lista.

Fördelar: Bra prisvärde, vältäckande, återfuktar, går lätt in i huden, innehåller aloe vera

Nackdelar: Concealer med mycket lyster kan framhäva påsar och rynkor under ögonen, så var försiktig och använd setting powder

Anpassad för problemområden

IsaDora Color Correcting Concealer har den stora fördelen att den innehåller fyra olika färger av concealer för att du ska få optimalt resultat. Du kan använda en av färgerna eller blanda efter behov. Den trollar bort såväl mörka ringar som rodnad (med den gröna nyansen) och korrigerar ojämnheter. Den gröna färg är motsatsen till rött och neutraliserar därför rodnad på bästa sätt medan den orange tonen bäst täcker blåa ringar under ögonen då orange är motsatsfärg till blått. Färgerna hjälper dig att på bästa sätt reducera dina problemområden. Det finns också en concealer i neutral ton samt en highlighter. Du kan applicera concealern med fingret eller med en concealerborste (läs gärna mer om vilken typ av borste som passar bäst i vårt inlägg om sminkborstar). Paletten innehåller 4 gram.

Fördelar: Bra nyanser, lätt att applicera, billig

Nackdelar: Håller sämre under dagen

Täckande vegansk concealer

BareMinerals har blivit ett av de största märkena inom mineralsmink, i synnerhet mineralfoundation. För de extra besvärliga områdena räcker inte alltid foundation, som komplement finns därför bareMinerals Original Liquid Mineral Concealer. Till skillnad mot mineralfoundation är concealern inte i pulverform, den är flytande och i tuben följer en applikator med. BareMinerals har fördelen att den är lätt att bygga fler lager om du vill att den ska täcka mer och finns dessutom i 17 nyanser för att passa alla. Som alla bareMinerals produkter är den cruelty free. Förpackningen innehåller 6 ml.

Fördelar: Ej djurtestad, lägger sig snyggt på huden, bra täckning, finns i många nyanser.

Nackdelar: kan kräva setting powder då flytande concealer lättare kan flytta på sig.

Bästa concealern för mogen hud

Maybelline har tagit fram en concealer med mogen hud i särskild åtanke. Applikatorn ska hjälpa till att få till ett jämnare och finare resultat. Alla får vi rynkor, de kan lätt bli särskilt synliga runt ögonen eftersom att huden där är så tunn. Samtidigt kan man ändå ha problem med påsar eller mörka ringar under ögonen. Risken när man försöker dölja detta med concealer fastnar den i de små vecken under ögonen och man ser äldre ut. Därför är det inte bara viktigt att hitta en effektiv concealer som hjälper utan även en som inte stjälper, genom att skapa fler rynkor. Maybelline vill vara lösningen på problemet och har därför skapat en anti-age concealer, som är extra återfuktande. Återfuktning är viktigt för att minska åsynen av rynkor. Ett tips är att också använda setting powder för att få concealern att ligga på plats bättre och så att påsar under ögongen inte ska framhävas. Maybellines instant anti-age eraser eye concealer är matt men ett bra setting powder kan ändå vara till hjälp. Här kan du läsa mer och jämföra Instant Erase med andra concealer av Maybelline.

Fördelar: Anti-age, matt finish, bra pris

Nackdelar: Applikatorn passar inte alla

Mest praktiska concealern

Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover är utan tvekan den mest praktisk concealern i denna lista. För det första är det inte bara en concealer utan också highlighter. Vi tycker om när en produkt kan fylla flera syften. För det andra kommer den i en otroligt smidig förpackning, där applikatorn är en pensel. Klicka fram så mycket concealer som du behöver och pensla på dina problemområden eller på områden som du vill förstärka med highlighter. YSLs concealer är ljusreflekterande och passar därför som highlighter, men är också täckande eftersom att den är högpigmenterad och passar därför också som concealer. Du bör dock använda fästande puder för att matta av effekten när du använder den som concealer. Detta gäller i och för sig de flesta concealer, beroende på vad man önskar för effekt förstås. För vissa är det viktigare än andra, det är i synnerhet viktigt när man har mogen hud då concealer lätt kryper ner i små veck och framhäver dem. YSL Touche Éclat concealer innehåller e-vitamin för huden att festa på och även koffein. Den går lätt in i huden och ligger snyggt hela dagen.

Fördelar: Smart och praktisk förpackning, både concealer och highlighter i ett, närande ingredienser, ger fin lyster

Nackdelar: Något dyrare, svårt att få ut det sista ur förpackningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House