Mascara: Bäst i test

Mascara är en av de makeupprodukterna som kan göra störst skillnad för ansiktet. Det gör inte bara att ögonfransarna ser mörkare, tjockare och längre ut, det kan också ge ögonen en piggare blick. Man ser lite fräschare och piffigare ut bara genom några drag med mascaraborsten. Det gäller i stort sett alla mascaror, men när man sedan går ner på detaljer finns det en djungel av olika alternativ. Bland mascarorna nu för tiden hittar vi mascaror för längd, volym och hollywood-fransar. Vilken som är bäst beror främst på två aspekter, vad har du för förutsättningar och vad vill du uppnå.

Om du har korta eller långa, glesa eller fylliga, böjda eller raka, tjocka eller tunna fransar påverkar vilken mascara som passar dig. Fylliga fransar är för många väldigt önskvärt, men samtidigt är risken större att fransarna klumpar ihop sig om man använder volymmascara. Har man istället långa och glesa fransar kan fransarna se ännu mindre fylliga ut om man använder en mascara för längd. Har man raka fransar som lätt lägger sig kan en vattenfast mascara vara ett bra alternativ. Förutsättningarna är avgörande för om en mascara kommer ge dig resultatet du önskar.

Bästa mascaran för längd: Clinique

Clinique Lash Power Mascara Black-Onyx har som syfte att göra fransarna långa och eleganta. Borsten är särskilt utformad för att enkelt svepa över fransarna och ge dem otrolig längd utan att klumpa sig. Cliniques mascara är enkel att använda och håller länge, men är samtidigt lätt att ta bort när du önskar. Mascaran är vattentålig och ska därmed tåla regn, med en innovativ termisk teknik. När du vill ta bort mascaran använder du bara varmt vatten, även om remover underlättar.

Fördelar: Längre fransar, elegant och klumpfri applicering, bra borste, vattentålig.

Nackdelar: Kan vara svår att få bort utan remover.

Bästa volymmascaran: Lancôme

Lancôme är kända för deras Hypnôse-mascaror. Det började med en, som höll en sådan hög kvalitet och blev så populär att det nu finns en hel serie av Hypnôse. Lancôme Hypnôse Volume-à-porter Mascara Black har fokus på volym, precis som namnet antyder. Det syns på borsten som är en extra tjock gummiborste, vilket är vanligt bland volymmascaror. Eftersom att denna typ av borste har visat sig ge särskilt bra resultat för extra fylliga fransar med maximal volym. Borsten tar upp en generös mängs mascara och fördelar den snyggt över fransarna. Mascaran är lätt och smidig att applicera så att du får silkeslena fransar utan klumpar. Det här är en mascara är en av de mer exklusiva på marknaden och priset är därefter, men resultatet gör den värd sitt pris.

Fördelar: Otrolig volym, smart borste, lätt att applicera, klumpfri

Nackdelar: I den dyrare prisklassen

Bästa billiga mascaran: Max Factor

Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara har funnits på marknaden relativt länge. Det finns definitivt anledning till det. Även om det är en av de billigare mascarorna på marknaden idag är effekten definitivt inte billig. Fokus ligger på volym, men den hjälper också längden på fransarna. Borsten är gjort av nylon och ger klassisk volym. Mascaran är oftalmologiskt och kliniskt testad och passar även de som har känsliga ögon samt ögonfransförlängning. Det är en trevlig mascara som erbjuder det mesta, till ett överkomligt pris. Den vanliga varianten är lätt att ta bort med vatten. För den som vill ha en mascara som sitter bättre och passar fransar utan naturlig böj bättre finns samma mascara i en vattenfast variant.

Fördelar: Volymeffekt, ger mer effekt än den kostar, bra prisvärde

Nackdelar: Inte fullt lika effektfull som vissa andra volymmascaror

Bästa vattenfasta mascara: Sensai 38 grader

Sensai Mascara 38 C Volumising har lagt fokus på volym som håller hela dagen. Det är en volymmascara men det som gör att den står ut extra är att den är vattentålig. Den står emot vatten, tårar och svett och kan därmed ge fransarna volym hela dagen. Borsten är utformad för att komma åt alla fransar och för att kunna ge både naturlig och extra volym. På så vis kan du använda Sensais mascara både till vardags och fest-makeupen. Mascaran målas enkelt på och gör varje frans tjockare, för mer effekt kan du lägga så många lager du önskar. När du vill ta bort mascaran använder du varmt vatten, 38 grader, som namnet antyder. Mascaran ligger i den högre prisklassen, men den är väl värd sitt pris.

Fördelar: Otrolig volym, håller hela dagen, vattentålig, praktisk borste

Nackdelar: Någorlunda högt pris

Närande mascara för extra långa fransar

L’Oréal Paris Double Extension Beauty Tube Mascara Black är en närande mascara som ger fransarna fantastisk längd. Mascaran är tvådelad med en borste i vardera ända och fungerar som en 2-stegsmascara. Steg ett är en närande formula, den innehåller ceramider som vårdar fransarna. Den appliceras först, från rot till topp, så att den lägger sig runt varje frans och stärker fransarna under dagen. Basformulan är som en vit mascara så att du enkelt ser skillnad på dem. Sedan kommer steg 2, som ger långa, mörka fransar. Den målas smidigt på varje frans, utan att klumpa sig och ger lena och långa fransar.

Fördelar: Vårdande, mascara för längd, 2-steg, bra pris

Nackdelar: Ett extra moment

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *