Vi samlar de bästa fynden på smink och skönhetsprodukter från populära nätbutiker.

De 5 bästa seten med sminkborstar

Sminkborstar set, bäst i test

Sminkborstar är en ytterst viktig del för att lägga en snygg sminkning. Vissa produkter kräver borstar och penslar, men även de som kan appliceras med fingrarna mår oftast bäst av att användas med borstar, penslar eller svampar. Jämför med att bygga något, det går att slå in en spik med många verktyg men hammaren är överlägset bäst. Detsamma gäller makeup, rätt verktyg gör både jobbet lättare och snyggare. Att investera i ett bra set penslar är därför oftast väl värt. Det kan också göra sminkningen både roligare och mindre tidskrävande.

Vad är då rätt borstar? Tja, det beror på vad du ska lägga för makeup. Framförallt är det du själv som väljer, du behöver inte känna att du måste ha mängder med borstar “bara för att”. För många är rätt väg att gå att ha en uppsättning för vardagssminket i första hand. Sedan kan man komplettera med ytterligare borstar och penslar för utsvävande makeuper och festsminkningen. Flera borstar kan användas till flera ändamål, så ett set kan räcka väldigt långt. Vad som räknas in i vardagssminkningen beror på vad du använder för produkter. Därför är steg ett att gå igenom vilka produkter du ska använda borstarna till.

Man kommer långt på att lägga en snygg bas så du kan alltid börja med ett set särskilt för det. Ytterligare ett bra första steg är ett blandat set, några borstar för att lägga en bas och ett par borstar eller penslar för ögon-makeup. Använder du många flytande produkter, såsom foundation, concealer och contourer kan en svamp komma till nytta. Antingen kan du välja ett set som inkluderar svamp eller köpa till svampen. Det finns flera svampar till en billig peng och det är därför bättre att du köper svampen separat än att köpa ett dyrare set för att det innehåller en svamp.

Bästa kompletta setet med sminkborstar – av Sigma

Sigma Beauty Brush Essential Kit är ett komplett set med högkvalitativa borstar för de flesta makeuper. Vill man göra väldigt avancerade sminkningar eller använda specifika tekniker kan man behöva komplettera med fler borstar och penslar. För de flesta är detta dock ett praktiskt set som fyller de funktioner man behöver när man lägger sin makeup. Setet innehåller 12 delar, för allt från att lägga en snygg bas till ögon- och läppmakeup. I setet hittar du foundationborste (F60) och concealerborste (F70) för crème och flytande produkter till din bas. Du får också en Duo Fibre-borste (F50) och givetvis en stor puderborste (F30). Därtill finns också tre vinklade sminkborstar i tre olika storlekar; en stor (F40) för contouring, en medium (E70) för skuggning och en liten (E65) för eyeliner. Till ögonskugga, uttoning och skuggning har du ytterligare tre borstar; en stor ögonskuggsborste (E60) som passar utmärkt för crème ögonskuggor, en mer kompakt borste med kortare strån (E55) och en borste för tapered blendning (E40) som tonar samman ögonskuggorna. Som pricken över i är det också två penslar, en bredare (E30) och en smalare, för eyeliner (E05). Det är helt enkelt ett komplett set för de flesta behov. Dessutom i stilren färg med skaft i svart och metall.

Fördelar: Praktiskt set för de flesta behov, passar både vardagssminkning och festmakeup, högkvalitativa borstar i stilren design

Nackdelar: Ligger i den högre prisklassen

Bästa start-set

Real Techniques är ett av de mest populära märkena för borstar och penslar. De karaktäriseras av metallskaft i fräscha färger som känns exklusiva och behagliga att jobba med. Real Techniques har mängder med borstar för alla tänkbara produkter och sminktekniker. Därför är det föga förvånande att de har skapat set med sminkborstar för alla möjliga behov. Just det här setet är en väldigt bra start för den som är ny inom borstvärlden. Det är också därför den heter Real Techniques Makeup Must Haves, som är ett set med fem delar. Här hittar du en mjuk och fluffig rougeborste, RT 400 Blush brush, som passar för rouge såväl som puder och solpuder. Till flytande foundation har du en fast borste, RT 200 Expert Foundation brush, som hjälper en jämn och snygg applicering. RT 300 Deluxe Crease brush har korta och kompakta strån och passar utmärkt till concealer och ögonskugga. När du lägger concealer är det alltid bra att lägga på setting puder och då kommer RT 402 Setting brush väl till pass. Den är mjuk och fluffig och passar utöver puder också till highlighters. Sist men inte minst hittar vi svampen Miracle Complexion Sponge, som är mjuk och flexibel och passar perfekt till krämprodukter såsom foundation. Svampen kan användas både torr och fuktad.

Fördelar: Praktiskt grundset, veganska, bra set att starta med, många delar för pengarna, prisvärt

Nackdelar: Saknar en till liten borste, använder man RT 300 till concealer har man ingen borste till ögonskugga.

Real Techniques set för ögonskuggor

Real Techniques Eye Shade + Blend är ett mini-set med två borstar särskilt för att lägga ögonskugga. Ena borsten, Base shadow brush, avser att lägga ögonskugga över hela ögonlocket som en bas. Den har fina borsthår som är avsmalnande. Andra borsten, Deluxe crease brush, har en mjukare och överdimensionerad design. Dess syfte är att förenkla suddning och att tona ut skuggor i ögonvecken. Detta set är ett ypperligt komplement till Real Techniques Makeup Must Haves. Kritiken för det setet var att det saknar en extra borste för ögonskugga och det här setet löser det problemet. En fördel med ett mindre set är att man inte får med borstar som man inte har användning av. Samtidigt som man ändå får ett litet prisavdrag per borste i jämförelse med att köpa dem var och en för sig. Vill du ha ett mer omfattande set med borstar för ögonmakeup finns det också. Ett set med fler borstar och penslar möjliggör fler och mer avancerade sminkningar.

Fördelar: Inte onödigt många borstar, veganska, bra borstar för ögonskugga, bra komplement

Nackdelar: För få borstar för att kunna lägga mer avancerad ögonmakeup.

Bästa reseset

Sigma Travel Brush Kit Mr. Bunny Set är det perfekta borstsetet på resa. Setet innehåller sju delar, samtliga är syntetiska och som alla Sigma-borstar håller de hög kvalitet. I paketet hittar vi en foundationborste, F60 Foundation Brush, och en puderborste, F30 Large Powder Brush, för att lägga en bra grund. Det följer också med en sculptingborste, för contouring, F40 Large Angeled Contour Brush. För att uttoning och blandning finns E40 Tepered Blendning Brush och för de minsta detaljerna har du E65 Small Angle Brush. Till ögonskuggan finns en borste med kortare, mer kompakta strån, E55 Eye Shading Brush. Sist och också en av de minsta är penseln E30 Pencil Brush, för exempelvis läppglans.

Fördelar: Pratisk uppsättning, ypperlig som ett grundset för just resor

Nackdelar: Ingen svamp eller borste till concealer

Bästa veganska sculpting-set

Real Techniques Sculpting Set är en sammansättning med tre borstar särskilt för att skulptera plus en behållare. Produkter som passar för borstarna är highlighter, puder, bronzer och contouring crème och puder. I setet hittar du Sculpting Brush, som har ett brett och vinklat borsthuvud. Den passar bäst för definierade konturer, med produkter i flytande form eller crème. Fan brush passar bäst för att lägga puder och också för att lätt borsta bort överflödigt smink. Genom att använda spetsarna kan du också lägga contour vertikalt på näsan. För att den flytande makeupen ska ligga på plats bör du lägga på puder, för det har du Setting Brush. Den passar också för att lägga highlighter. Borstarna är också i en otroligt snygg rosa färg, som piffar upp lite extra. Till setet får du också en Brush Cup för att förvara makeupborstarna.

Fördelar: Smart uppsättning för skulptering, veganska, snygg färg, praktisk behållare medföljer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House