Vi samlar de bästa fynden på smink och skönhetsprodukter från populära nätbutiker.

Så kan du ta till vara på regniga dagar – ta en “jag-dag”

Vad kan man göra på regniga dagar? Ta en skönhetsdag

Den svenska sommaren är underbar på sitt sätt men den har sina upp och nedgångar när det kommer till vädret. Vi får räkna med att det kommer regniga dagar, den här sommaren har vi till och med haft höstväder mitt i sommaren. Det kan kännas tråkigt, särskilt om man har semester och har sett fram emot några härliga dagar i solen. Men misströsta ej, det finns mycket man kan roa sig med även på gråa dagar. Framförallt är det ett ypperligt tillfälle att fixa alla de sär sakerna som du vill ha gjort när det är fint väder. Här kommer vi med några förslag på vad du kan göra på regniga dagar.

Kör en treatment

Det finns många härliga saker som du kan göra för att unna dig lite extra. Passa på att skäm bort din hud och ditt hår, gör mjukgörande behandlingar eller något extra piff.

Lägg en ansiktsmask

Ansiktsmasken är alltid en favorit när man pratar om behandlingar. Passa på att lägga en ansiktsmask – huden kan särskilt uppskatta en lugnande mask om du har varit ute i solen dagarna innan. Ansiktsmasker är lätta att lägga hemma på egen hand och det finns en uppsjö av olika ansiktsmasker. Antingen kan du ha en burk eller tub av din favoritmask eller så kan köpa hem flera olika så att du kan välja den du är sugen på eller som din hud behöver just för dagen.

Gör en hårkur

Gör en rejäl kur med hårmask eller hårinpackning. Har du inte det hemma funkar det också att med en långverkande balsamkur eller olja, t.ex. kallpressad olivolja. Ge håret så goda möjligheter som möjligt att klara av sol och vatten utan att bli helt torrt och frissigt.

Peeling – ger jämnare solbränna

Peela kroppen – det ger inte bara en härlig renhet utan lägger också en bra grund för att få en jämnade solbränna genom att du peelar bort döda hudceller. Du kan också använda ansiktspeeling, men tänk på att använda en peeling som är gjord för ansiktet då de oftast är mildare än vanlig kroppspeeling. Kornen brukar vara mindre och skonsammare, om kornen är för stora kan det skada ansiktets fina och känsliga hud.

Fotbehandling

Få fina sommarfötter genom att ta en fotbad och fila bort hårdheter. Även om du inte har valkar eller hårda partier på fötterna kan de må bra av att få lite kärlek, det fräschar upp huden och kan ge fötterna ny lyster. Använd gärna en fotkräm och massera in. Varför inte passa på att måla tånaglarna också och få riktigt fina fötter som är redo för att gå både barfota och i sandaler med öppen tå.

Måla naglarna

När vädret är tråkigt ute kan det pigga upp lite extra att använda riktigt starka och färgglada färger på ditt nagellack.

Färga ögonbryn & ögonfransar

Många av oss har ljusa ögonfransar och -bryn och färgar eller målar dem regelbundet. På sommaren är det så fräscht att bara lägga på solskyddsfaktor eller lite färgad dagkräm och solpuder när man går ut. Det är extra skönt att slippa tänka på att sminka sig, och då kommer den där ögonbryns- och ögonfransfärgen väl till pass. Passa på att lägga grunden en regnig dag för att spara tid på att sminka dig på soliga dagar.

Jämför produkter och läs recensioner

Har du funderat på att köpa några nya produkter? Då är det alltid bra att läsa på om produkterna och ta reda på vad andra tycker om dem. Recensioner kan bespara dig en hel del pengar och besvikelser, t.ex. om du funderar på att köpa en ögonskugga men bland recensionerna kan du se att andra kunder inte tycker att pigmentet levde upp till förhoppningarna, då kanske du letar vidare. Passa på att ha ta en lässtund, vem vet du kanske till och med får några riktigt bra tips. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House