Så hittar du rätt sminkspegel för dig

Sminkspegel på fot med förstoring

En sminkspegel är det perfekta tillbehöret för att få till den där perfekta sminkningen. Särskilt en sminkspegel med belysning underlättar de flesta ansiktsbestyren. Det är en fördel för såväl kvinnor som män. Med mer och bättre ljus är det lättare att lägga en makeup, plocka ögonbrynen, göra sin återfuktningsrutin, kolla efter orenheter i huden, raka sig och mycket mer. Har du en liten ansiktsspegel med belysning kan du dessutom enkelt ta med den mellan rummen hemma. Det finns allt från små runda ansiktsspeglar till grandiosa sminkspeglar som får tankarna att gå till en glamorösa teatrar. Allt beror på behov, utrymme och budget.

Fördelar med sminkspeglar med belysning

Många har dålig belysning på badrummet, ofta har men bara belysning i taket och den kan vara för svag för att få tillräckligt med ljus. Då kan en ansiktsspegel med lampor göra underverk. Det finns många fördelar med att få ljuset framifrån istället för uppifrån. Takbelysning kan skapa skuggor och göra det svårt att se alla delar av ansiktet på ett bra sätt. Det kan bli tydligt när man är i ett starkt upplyst rum med speglar, som i ett omklädningsrum, och man inser att man missat flera strån i runt ögonbrynen. Men när man kommer hem ser man dem inte, för att ljuset inte är lika bra. 

Ansiktsspegel med LED

Väljer du en sminkspegel med led-lampor får du rejält med ljus och de är även en mer miljövänliga eftersom att de håller längre än vanliga glödlampor.

För proffset – Riki Skinny LED Mirror Glamcor Speglar

Här har du en supersmart sminkspegel för dig som vill ha allt i ett och kunna ta proffsiga ansiktsbilder utan att ens ta fram telefonen. Riki LED-spegeln har ultra HD-belysning och har dessutom en dimmerfunktion i fem steg för du att ska få till precis den belysning du behöver för alla tillfällen. Sminkspegeln har även en 3X förstoringsspegel för de där extra viktiga detaljerna. Sen kommer vi till den där extra proffsfunktionen, med Glamcor RIKI Skinny följer det med ett mobilfäste som kan sättas fast på spegeln. Sminkspegeln kan kopplas till telefonen med bluetooth så att du kan ta selfies med spegelns kameraknapp, samtidigt som du har LED-belysningens  ljussättning. Denna sminkspegel är helt enkelt en måste-ha för att få till de där riktigt fantastiska ansiktsbilderna.

sminkspegel med led-lampor och bluetooth

Sminkspegel för alla vinklar – Original Tri Folded Lighted Mirror Browgame Cosmetics

Precis som namnet antyder kan Browgame Cosmetics Tri Folded vikas ihop. Den har en större ansiktsspegel i mitten med 21 justerbara LED-lampor och två fällbara sidospeglar som går att ställa efter behov. På så vis kan du både få den perfekta belysningen och även se ansiktets alla vinklar, en spegel som passar för alla ändamål – allt från att sminka sig, plocka ögonbrynen till att raka sig. Spegeln har två olika strömkällor, USB-kabel eller AAA-batterier så spegeln kan med enkelhet flyttas runt  hemmet och även tas med på resa.

sminkspegel med lampor och sidospeglar

Prisvärd LED-sminkspegel – Led Lighted Mirror By Lyko

Lykos egna sminkspegel med LED-belysning är ett bra och billigt alternativ om du söker en ansiktsspegel med lampa. Spegeln är hopfällbar så den tar nästan ingen plats när den inte används och den är enkel att ta med sig. Locket fungerar både som ställ när du använder sminkspegeln och som spegelskydd när du packar ner LED-spegeln. Belysningen är dimbar i både vitt, kallt ljus och varmt ljus.

Sminkspegel med ljus, stående

Extra förstoring till en billig slant – Signature 10x Suction Mirror Browgame Cosmetics

Browgame Cosmetics Signature 10x är en prisvärd förstoringsspegel som kan hållas i handen eller sättas fast på väggen med sugkoppar. Den har hela 10 gånger förstoringseffekt vilket gör den perfekt för att få till även de finaste och pilligaste detaljerna. Lätt och smidig, passar både hemma och på resa.

Billig sminkspegel vägghängd med sugkoppar

Sminkspegel på fot med belysning – BaByliss sminkspegel

BaByliss kromade sminkspegel på fot är kanske den mest klassiska ansiktsspegeln i listan. En rund spegel som går att snurra, välj mellan vanligt glas eller 10 gånger förstoring för de tillfällen då du behöver en extra närbild. På foten hittar du en knapp för LED-belysning i kall ton, som gör det enkelt att se alla strån och få till den där perfekta sminkningen.

Sminkspegel med fot, förstoring 10 gånger och belysning

Liten svart sminkspegel i fickformat – By Lyko fickspegel

Den här lilla spegeln kan bli din mest praktiska vän. Fickspegeln har två speglar, varav den ena är något förstorande. Sminkspegelns svarta färg ger den en enkel och stilren look. Den passar perfekt i sminkväskan såväl som handväskan, enkel att ta med även när du reser lätt. Trots sin nätta storlek är den ändå stabil. Ytterligare en fördel med en enklare sminkspegel är att den är billig.

Svart fickspegel med förstoring

För att hitta rätt sminkspegel för dig fundera på dessa två frågor

Vad ska ansiktsspegeln användas till?

Detta är en fråga som avgör om du behöver en spegel med förstoring om du behöver extra belysning samt om spegeln bör ha flera vinklar. Ska du använda den till att plocka ögonbryn eller detaljrika sminkningar kan alla tre av dessa effekter vara till nytta för att spegeln ska vara ett så bra hjälpmedel som möjligt. Vill du även kunna ta bilder eller spela in tutorials kan en sminkspegel som har stöd för att kopplas ihop med telefonen vara ett praktiskt val. Behöver du kunna använda båda händerna är förmodligen en spegel som står av sig själv det bästa valet medan en handhållen spegel oftast är både mindre och billigare och kan vara ett bättre val för en stram budget.

Vart ska sminkspegeln användas och behöver den vara flyttbar?

Svaret på denna fråga är avgörande för storleken på sminkspegeln och kan även påverka valet av strömkälla om du vill ha belysning i spegeln. Om sminkspegeln ska stå på badrummet tänk på att det blir fuktigt vilket kan ställa till det om man har en spegel med belysning. Var noga med att se till att spegeln kan användas i fuktiga utrymmen. Om du väljer en spegel med belysning som behöver vara inkopplad med sladd så säkerställ att du kan koppla in den där du vill använda sminkspegeln. Många sminkspeglar är laddningsbara eller har batterier så det finns många alternativ då du inte behöver tänka på eluttag. Vill du ha en sminkspegel för handväskan behöver den givetvis vara mindre. Det finns många bra alternativ för portabla sminkspeglar, både med och utan belysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House