Börja året med en ny favoritmascara – 7 populära och nya mascaror 2023

Bästa mascaran för volym och långa ögonfransar 2023

Vi har ett nytt år och vad passar då bättre än att fräscha upp sminkväskan med nya härliga produkter. I det här inlägget fokuserar vi på mascara, som verkligen kan förgylla sminkningen för att få till den perfekta looken. Vad som är den perfekta mascaran varierar vad man eftersträvar, det kan vara volym eller längd, diskretion eller vawoom-effekt, vattenfast eller lätt att ta bort. Vi har samlat en olika varianter för att du lättare ska hitta den mascaran som passar dina önskemål

Populäraste mascaran – Maybelline Lash Sensational Sky high

Sky high är köparnas favorit just nu, den har blivit otroligt omtyckt och omtalad – och vi förstår varför. Maybellines succémascara med fibrer och bambuextrakt ger gränslöst långa ögonfransar, den kategoriseras just som en längdmascara. Dessutom tillför även Sky high-mascaran volym som ger dig den där riktigt effektfulla looken. Den mjuka och följsamma borsten gör det lätt att applicera mascaran även på de undre fransarna och säkerställer att fransarna separeras

Två uppskattade fördelar är att mascaran sitter bra även efter en lång dag och den smular inte. Maybellines mascara finns som vanligt i olika varianter, du kan även välja mellan Sky high vattenfast mascara och vanlig.  Därtill finns Sky High Cosmic Black, som är extra svart, för dig som vill ha extra mycket fokus på dina ögon och fransar.

Den vanliga mascaran sitter bra och är lätt att tvätta bort men en nackdel är att den inte håller böjen på ögonfransarna lika bra som den vattenfast varianten. Ska du vara ute i minusgrader eller blött väder kan den vattenfasta mascaran bli din bästa vän, den sitter som berg. Nackdelen då är att den kan vara svår att få bort så se till att ha en bra eye makeup-remover för vattenfast mascara.

Klassisk längdmascara – L’Oréal Telescopic Mascara

Telescopic mascara har varit populär länge och verkar behålla sin status som en av svenskarnas favoritmascara in i 2023. Även Telescopic mascara är en längdmascara som långa och definierade ögonfransar. Tack vare den långa och tunna gummiborsten med små borststrån är appliceras mascaran med enkelhet på varje ögonfrans. Telescopics flexibla mascaraborsten tillsammans med formulan, som ger upp till 60% längre fransar, säkerställer att fransarna verkligen blir separerade och definierade. Detta gör inte att fransarna ser längre ut utan ger även en klassiskt elegant look. För extra synliga ögonfransar kan du välja L’Oréal Telescopic Carbon Black som är extra svart. För dig som vill ha extra långa fransar finns även Telescopic False Lash mascara, som innehåller mikrofibrer för att skapa en förlängande effekt.

Vissa älskar L’Oréals smala borste medan andra tycker att den är lite för tunn, det är en smaksak. Är du van vid en volymgivande tjock borste är kan borsten upplevas som väldigt tunn. Fördelen med en smal borste är att det är lättare att få med även de finaste stråna runt ögat, särskilt de undre fransarna kan gynnas av Telescopics tunna mascaraborste. Vad som är bäst beror på preferenser och vad man eftersöker i sin mascara.

Brun mascara för en naturlig look – Lancôme Hypnôse

Vi kan förstås inte undgå att nämna Lancôme Hypnôse när vi pratar om mascaror, det är en favorit genom tiderna. Lancôme mascara är verkligen ingen nyhet men det är anmärkningsvärt hur bra Hypnôse mascarorna håller över tid. De finns ett flertal att välja på som alla har sina fördelar.

Här väljer vi att lyfta fram Hypnôse Mascara 001, som är en volymmascara med också kan ge en naturlig look. Vill du hålla en diskret profil kan vi tipsa om den bruna mascaran av Hypnôse. Genom att applicera ett tunt lager behåller du din naturliga skönhet och förstärker du bara dina egna drag utan att mascaran tar över. Vill du ha mer volym kan du bara applicera flera lager och för extra voluminösa fransar kan du komplettera med Lancômes Cils Booster XL Eyelash Primer.

Fördelen med denna mascara är att du kan använda den både till vardag och fest, du väljer bara själv hur många lager du lägger på. Oavsett ger den vackert separerade ögonfransar som håller sig eleganta hela dagen. Lancôme Hypnôse 001 håller sig på plats även under de längsta dagarna utan att du behöver oroa dig för att bli svart under ögonen eller att mascaran smular sig. Den vanligaste nackdelen som kommer upp är priset, den är dyrare men de som är frälsta är Lancôme Hypnôse helt klart värd ett högre pris.

Fräsch nyhet som ger volym & längd – Grande Cosmetics Grande FANATIC Mascara

Grande Cosmetics erbjuder här en mascara med extra allt i en härligt färgstark förpackning. Grand Fantastic Mascara ger både volym och längd, vilket gör den perfekt för dig som vill ha äkta vawoom-effekt där fransarna verkligen får stå i fokus. Dessutom innehåller Fantastic Mascara näring i form av Widelash för att hjälpa dig att hålla dina fransar fina längre.  Wielash är en biotinpeptid som ska hjälpa ögonfransarna att sitta kvar lite längre och göra dem lite starkare. Vi tappar normalt 1-3 ögonfransar per dag men med fransnäring kan man få fransarna att sitta lite längre. Den böjda mascaraborsten ger inte bara fransarna volym utan har även en böjande effekt, för att lättare få de perfekt böjda fransarna. Snacka om att Grande Cosmetics har satsat på allt i ett med näring, volym, längd och curl i en och samma mascara.

Perfekta resemascaran för långa & böjda fransar – Clinique High Impact Zero Gravity

Cliniques nya mascara är ännu en hit bland de många andra omåttligt populära mascarorna som de har producerat genom tiderna. High Impact Zero Gravity är en lätt mascara som lyfter och böjer ögonfransarna till skyarna samtidigt som den gör att fransarna ser längre ut. Zero Gravity har en böjd borste som hjälper till att lyfta fransarna så att vissa inte ens behöver ögonfransböjare. Mascaran håller sig på plats hela dagen utan att smula och den superlätta formulan säkerställer att fransarna håller sin vackra böj hela dagen. Den lilla förpackningen gör även att den passar ypperligt att ta med på resa och även i en liten handväska eftersom att den knappt tar någon plats alls. 

Ny mascara som böjer fransarna – KimChi Chic A Really Good Mascara

KimChi Chics Volume & Curling Mascara är en söt nykomling som ger dina fransar både volym och en fin böj. Det finns många fräscha och roliga aspekter med A Really Good Mascara, en sådan är den färgglada förpackningen i härliga pastellfärger. Inuti hittar vi dessutom en något okonventionell tub, i en charmigt rosa färg, istället den traditionella mascarabehållaren. Den är lätt att ta med i väskan oavsett om du ska resa eller vill kunna piffa till fransarna under dagen eller på festen.

A Really Good Mascara innehåller också Cetearyl Olivate, som ger dina ögonfransar näring varje gång du använder mascaran. Fördelen med att välja en curling mascara är att den inte bara ger volym eller längd utan också hjälper dig att få till perfekt böjda fransar och att böjen håller sig. Har man raka ögonfransar kan det underlätta att använda vattenfast mascara för att fransarna ska hålla sig böjda. Men vill man inte använda vattenfast mascara, för att det sliter mer på ögonfransarna eller för att det är svårt att få bort, kan en mascara med böj-effekt vara en lösning. Vi välkomnar KimChi Chics nya goding och hoppas att den kan vara en riktigt bra mascara (A Really Good Mascara) för dig som söker en curl mascara.

Prisvärd volymmascara i olika färger – Max Factor 2000 Calorie Mascara

Max Factor Mascara 2000 Calorie har förmodligen de flesta stött på någon gång bland mascarahyllorna, det är helt enkelt en stående favorit. Mac Factors populäraste volymmascara passar både dig som vill ha ett mer naturligt resultat och dig som vill ha riktiga partyfransar. Mascaran finns i svart, brunt och blått vilket gör att den passar fler. Väljer du 2000 Calorie i brunt och lägger på ett tunt lager får du en diskret look som ramar in dina ögon en aning. Vill du ha något mer uppseendeväckande kan du istället välja den blåa mascaran eller den svarta och applicera flera lager för att få till riktigt fylliga fransar som sätter ögonen i fokus. Mascaran ger upp till tredubbel volym. Tack vare den klassiska mascaraborsten och snabbtorkande formulan är mascaran också lätt att applicera även för den ovana mascaraanvändaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House