Vi samlar de bästa fynden på smink och skönhetsprodukter från populära nätbutiker.

Ögonbrynsfärg: Test av tre olika märken

ögonbrynsfärg bäst i test

Att färga ögonbrynen har blivit ett allt mer populärt inslag i vår skönhetsrutin. Ögonbrynsfärgning har fördelar oavsett om man brukar sminka sig eller ej. För den som sminkar dagligen kan man spara tid genom att slippa måla sina bryn varje dag. Medan den som inte sminkar sig kan få lite mer färg och karaktär till ansiktet genom att färga ögonbrynen. Ytterligare en fördel med ögonbrynsfärg är att ögonbrynen ser likadana ut varje dag. Till skillnad mot när man målar sina bryn och man råkar göra dem i lite olika form eller storlek. Det är också vanligt att man väljer att färga sina ögonfransar i kombination med lashlift. På så vis ser man lite piggare och fräschare ut, med en snabb basmakeup är man färdig för dagen.

Kanske det bästa av allt är att ögonbrynsfärg är förhållandevis billigt och lätt att använda. På salonger kan de använda olika typer av färger medan ögonbrynsfärg för hemmabruk består av ett fåtal märken. Dessa märken är anpassade för att man som amatör enkelt ska kunna färga sina egna ögonbryn och ögonfransar. De flesta märken för hemmabruk säljer både ögonbrynsfärg och ögonfransfärg, det är vanligtvis samma färg för både ögonbryn och ögonfransar.

Olika tillverkare har olika instruktioner för hur deras produkter ska användas, därför bör du alltid läsa beskrivningen som medföljer. Överlag fungerar det som att färga håret men i minivariant. När du applicerar färgen bör du vara noga med att endast applicera färgen på det hår som du önskar färga. I vissa förpackningar får man också med skydd för att undvika att få färg på huden. Du kan även lägga en fet kräm runt brynen för att undvika att huden runtom inte blir färgad. I detta fall behöver du vara noga med att undvika ögonbrynen då fettet kan minska effekten av färgen.

RefectoCils färg – vår favorit

RefectoCils färg säljs separat och finns i nio olika färger –  Pure Black, Natural Brown, Light Brown, Blonde, Deep Blue, Blue Black, Chestnut, Red, Graphite. Detta är deras röda färg, Red. RefectoCil har tagit en annan väg än andra märken av ögonbrynsfärger genom att erbjuda alla delar separat. Man köper färgen, väteperoxiden och andra delar för färgningen var för sig. En variant som verkar ha gått hem bland konsumenterna för trots att de är nykomlingen i listan är de väldigt populära. RefectoCil är även vår favorit av de tre märkena!

RefectoCils är någorlunda ensamma om att erbjuda så många olika nyanser. I synnerhet ljusa och röda toner är ovanligt bland ögonbryns och ögonfransfärg. Färgerna går också att blanda med varandra om man vill få en annan nyans. Detta innebär att fler kan hitta en färg som passar dem. En stor fördel är också att man kan köpa färgerna separat så man köpa vilka färger man vill utan att behöva köpa ett helt set. Det är framförallt fördelaktigt om man vill ha exempelvis röda ögonbryn och svarta ögonfransar eller om man färgar håret i en annan färg och kunna färga ögonbrynen i samma färg som håret. Färgningen håller upp till 6 veckor och tuben innehåller 15 ml. Tips: använd gärna RefectoCils remover för att rengöra hårstrån innan du påbörjar färgningen.

Fördelar: Effektiv – kort verkningstid, många färger, färgerna går att blanda, billigare i längden

Nackdelar: Man måste köpa alla delar separat

RefectoCil vätska

RefectoCil Väteperoxid-lösning 3% blandas med färgkrämerna, som säljs separat. Flaskan innehåller 100ml och räcker till ungefär 100 färgningar. En fördel med att produkterna säljs separat är att det blir billigare i längden. Nackdelen är att det blir dyrare vid första inköpet, då man måste köpa in alla produkter. Produkterna räcker dock längre och därför blir det billigare. Det blir också billigare om man vill ha flera färger, exempelvis bruna ögonbryn men svarta ögonfransar eller om man byter hårfärg och vill färga sina ögonbryn i samma färg. Du behöver väteperoxiden för att blanda färgen så att den aktiveras innan du lägger den på ögonbrynen. Den kommer i två format, som vätska och som kräm, det här är vätskan. Den passar till alla RefectoCils färger utom Blonde, till den måste man använda krämen.

Fördelar: Stor förpackning, bra prisvärde (räcker längre än krämen), fungerar till många färger

Nackdelar: Fungerar inte till RefectoCil Blonde

RefectoCil kräm

RefectoCils väteperoxid 3% kräm har samma fördelar som vätskan, skillnaden är konsistensen. Om man vill ha en tjockare färg bör man använda RefectoCils kräm istället för vätskan. Krämen fungerar till alla RefectoCils färger, ska man använda färgen Blonde måste man använda väteperoxid-krämen. Väteperoxiden blandas med RefectoCils färg och sedan applicerar du blandningen på området som ska färgas. Förpackningen innehåller 100 ml.

Fördelar: Stor förpackning, ger färgblandningen en praktisk konsistens som är lätt att applicera, fungerar till alla RefectoCils färger

Nackdelar: Räcker inte lika länge som vätskan från RefectoCil

Depend Everyday eye ögonbrynsfärg

Depend är ett av de mest populära märkena för ögonbrynsfärg och även ögonfransfärg. De har många år i branschen och har under den tiden samlat på sig väldigt många nöjda och återkommande kunder. Depend Everyday Eye ögonbrynsfärg tillhör den klassiska typen av färgning där, till skillnad mot den nyare snabbfärgningen. Everyday Eye innehåller en tub färgkräm som blandas med väteperoxid i en liten miniskål. Det medföljer en blandningspinne och en ögonfransborste som du applicerar ögonbrynsfärgningen med.

Du applicerar färgen på ögonbrynen och låter den verka i några minuter, runt 5-10 minuter. Exakta instruktioner följer med i förpackningen. Ögonbrynsfärgen finns i fyra nyanser; svart, brunsvart, mörkbrun och brun. Nyanserna går mer åt det varma hållet än kalla toner och de blir lätt något mörkare än ljusare. För att undvika att färgen blir för mörk kan du låta färgen ligga en kortare stund. Vill du sedan ha ett mörkare resultat kan du ta bort och lägga på mer färg. Resultaten ska enligt Depend hålla upp till 6 veckor. Den vanligaste kritiken är att färgen försvinner tidigare än så. Hur länge färgen sitter är dock individuellt. Förpackningen räcker till 8-10 färgningar. Om färgkrämen tar slut eller om du vill ha två olika nyanser säljer Depend färgkrämer separat. 

Fördelar: Lätt att använda, ger effektivt resultat, bra pris, färgkräm på refillförpackning

Nackdelar: Få färger

Depend refill ögonbrynsfärg

Depend refill av färgkräm är ett komplement till deras Everyday Eye ögonbrynsfärg. I förpackningen hittar du färgkräm och väteperoxid, som ska blandas. För vissa räcker väteperoxiden längre än färgkrämen och därför säljer Depend färgkräm separat. På så vis blir det billigare då färg-refillen kostar ungefär hälften än setet. Depens refill kan också användas om du vill ha en annan färg på dina ögonbryn. Det kan vara ett bra alternativ om om håret har blivit solblekt eller om du färgar håret och du därmed vill ha en ljusare eller mörkare färg på dina ögonbryn.

Depend frans- & ögonbrynsfärg

Märket Depend har inte bara ögonbrynsfärg utan även ögonfransfärg. Depend Perfect Eye – Lash and Eyebrow colour innehåller färg som kan användas till både ögonfransar och ögonbryn. Färgningen är en snabbverkande 2-stegsmetod och går till lite annorlunda än den vanliga metoden. Förpackningen innehåller två tuber och två borstar, detta för att innehållet i de två tuberna ska inte blandas samt en skyddskräm för att inte huden runtom ska färgas. Innehållet i tub 1 ska alltid appliceras med ena borsten, som sedan torkas bort innan du använder innehållet i tub 2, som alltid ska appliceras med den andra borsten. Depend Lash & Eyebrow färg är praktisk eftersom att den fungerar till både ögonfransar och ögonbryn. 2-stegsmetoden ska också ska vara lättare och smidigare än den vanliga färgen som ska blandas. Färgen sitter upp till 6 veckor och förpackningen räcker till ungefär 5-7 färgningar. Färgen finns i fyra nyanser; svart, brunsvart, mörkbrun och brun.

Fördelar: Funkar till både fransar och ögonbryn, snabbverkande, smidigt

Nackdelar: Endast en färgkräm så vill man ha svarta fransar och bruna ögonbryn måste man köpa två förpackningar

Coloran

Coloran ögonbrynsfärg är ett annat uppskattat märke, som också säljs som set. Förpackningen innehåller alla delar som du behöver för att färga ögonbryn. Du får en liten skål och pinne för att blanda ihop färgen, en appliceringsborste, aktiveringsvätska och färgningskräm. Coloran finns i fyra nysaner – svart, mörbrun, brun och mörkblond – samt en snabbfärgning för män. Färgen räcker till ungefär 10 färgningar. När du färgar ögonbrynen med Coloran blandar du färgningskrämen och aktiveringsvätskan, färgen läggs sedan på med appliceringsborsten. Färgen ska verka 5-20 minuter beroende på hur mörkt resultat du vill ha. När du har färgat ögonbrynen kan du använda olja eller en återfuktande kräm om huden känns torr efter färgningen.

Fördelar: Finns i ljusare nyans, alla delar följer med i förpackningen

Nackdelar: Färgkräm säljs ej separat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House