Vi samlar de bästa fynden på makeup från populära nätbutiker. Priserna uppdateras dagligen.

Lyckas med nagellack – guide

nagellack

Vackra naglar ger ett välvårdat intryck och passar lika bra till vardags som till fest. Med olika färger kan du snabbt variera din look med nagellack. Det gäller dock att du använder rätt teknik och produkter om du vill få fina naglar som håller länge utan att flagna. I den här guiden kan du lära dig mer om hur du bäst använder nagellack.

Därför bör du använda underlack och överlack

Undrar du ibland varför dina naglar börja flagna redan en eller två dagar efter att du lackat dem? Förmodligen är det för att du inte använder underlack och överlack. Dessa två lack är genomskinliga och ger därför ingen färg. Det innebär dock inte att de är mindre viktiga.

Underlack

Underlacket, även kallat base coat, är grunden för en snygg och hållbar manikyr. Det är ett färglöst vårdande lack som skyddar nageln mot missfärgningar och gör att resultatet håller längre. Underlacket är basen till din manikyr. Precis som när man bygger hus är det viktigt att basen är välgjort och stabil. Du behöver därför ett bra underlack som gör att nagellacket håller länge utan att flagna. Innan du applicerar det bör du alltid använda nagellacksborttagning för att ta bort resterna av gammalt nagellack. Se även till att naglarna är rena och fila, klipp och forma naglarna som du vill innan underlacket. Applicera underlacket på samma sätt som ett vanligt nagellack och täck hela nageln. När underlacket har torkat applicerar du ditt färgade nagellack.

Överlack

Efter att du har applicerat ditt färgade nagellack är det dags för överlacket. Detta genomskinliga lack kallas även för top coat och det används för att låsa in färgen och ge ett långvarigt resultat. Överlacket ger även en lyxig glans till naglarna. För bästa resultat applicerar du överlacket när det färgade nagellacket har torkat helt och hållet. Var noggrann med att överlacket torkar helt och hållet innan du börjar använda händerna till annat. Om överlacket förstörs innan det är helt torrt måste du börja om igenom med hela manikyren.

Nagellackstrender höst 2020

För många är nagellack ett sätt att uttrycka personlighet och stil. Det är ett enkelt att variera efter humör och situation. Ibland är det dock lätt att fastna i gamla rutiner och alltid måla naglarna i samma färg och då kan det vara en bra idé att titta på de senaste trenderna inom beautyvärlden. Hösten 2020 syns en mix av kreativa kreationer och klassisk elegans. Här hittar du inspiration till höstens snyggaste och trendigaste naglar.

Nailart

Redan 2019 var nailart populärt, men i år har det slagit igenom på riktigt. Det går ut på att dekorera naglarna med olika mönster. De flesta har provat att måla sina naglar med färgat nagellack, men det är desto färre som tar steget vidare och målar dekorationer ovanpå nagellacket. Hösten 2020 är det däremot alltfler som insett hur kul det är att låta kreativiteten flöda. Nailart kan göras i alla svårighetsgrader och mönster. Greppa penseln och börja dekorera naglarna!

Glassnaglar

En annan härlig trend just nu är glassnaglarna. Trenden går ut på att måla naglarna i olika pastellfärger som påminner om olika glassmaker. Måla exempelvis tumnageln ljusgul, pekfingret ljusblått och så vidare. Trenden gäller även för tånaglarna.

Tonad ombre

Ombrenaglarna har slagit igenom stort med många instagramprofiler som driver trenden. En ombrenagel går ut på att måla nageln i två färger som går i samma ton, men i olika färgpaletter.

Tänk på detta när du väljer nagellacksborttagning

Alla som målar naglarna behöver även köpa nagellacksborttagning. Det finns även vissa huskurer för att ta bort nagellack, exempelvis ättika blandat med citron, men de är sällan lika effektiva som ett medel. Det finns ett enormt utbud av nagellacksborttagningar att välja bland och därför är det extra viktigt att vara uppmärksam på innehållsförteckningen.

Acetonfri – för känsliga naglar och nagelband

Om du har torra naglar och känsliga nagelband bör du välja ett borttagningsmedel utan aceton. Aceton är vanligt förekommande i nagellacksborttagningar, men de senaste åren har dess påverkan diskuterats flitigt. Det kan nämligen torka ut nagelbanden och naglarna. Med andra ord är det alltid bra att försöka välja ett acetonfritt borttagningsmedel.

Pads – för dig på resande fot

Flagnande naglar kan förstöra en hel look. Med ett par smidiga pads kan du snabbt ta bort det gamla nagellacket. Pads är en sorts bomullstuss som är dränkt i nagellacksborttagningsmedel. Du tar en tuss och stryker den över nageln för att snabbt ta bort nagellacket. Padsen ligger ofta i praktiska små burkar vilket gör det lätt att ta med dem i handväskan.

Burk – för expressborttagning

På senare år har det dykt upp fler smidiga burkar med skumgummi som är dränkt i nagellacksborttagningsmedel. Du stoppar ned fingret i burken ett par sekunder för att snabbt ta bort lacket. Denna innovativa nagellacksborttagning passar dig som vill ha en bekväm och mycket snabb borttagning. Om din hud är känslig bör du dock vara försiktig eftersom även huden på fingret får borttagningsmedel på sig vilket kan leda till hudirritationer.

Lycka till med ditt nagellack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House