bareMinerals: makeup-märket utan djurtester

bareMinerals cruelty free

BareMinerals koncept är, som namnet antyder, att erbjuda produkter som innehåller mineraler. Deras ledord är ren skönhet (clean beauty) vilket sannerligen präglar deras produkter. Produkterna innehåller exempelvis aldrig parabener, propylenglykol, mineraloljor eller koltjära.

BareMinerals startade under namnet Bare Escentuals redan 1976, så de är definitivt bland de första att fokusera på mineraler på inom hudvård och makeup.

Original mineralfoundation

BareMinerals är förmodligen mest kända för sina deras mineralpuder som fungerar som en foundation med i puderform, men har sedan de lanserade deras kosmetikasortiment 1995 har de utökat sitt sortiment avsevärt. Mineralpudret skapade sig ett namn genom det är gjort på mineraler vilket gör att det känns lätt och fräscht på huden. Samtidigt täcker det bra och ger också en fin lyster.

Mineralpuder

Efter dess har många märken lanserat mineralfoundation och mineralpuder är nu något som de flesta hört talas om. Det är något som vi kan tacka bareMinerals för, som var en de märken som banade väg för den utvecklingen. Man kan också se att bareMinerals fortfarande håller fanan högt, trots att det tillkommit så många andra konkurrenter är bareMinerals ett av de mest populära på marknaden. Vilket är fullt förståeligt eftersom de erbjuder en högkvalitativ produkt. Dessutom har de en mängd olika nyanser, vilket gör det så mycket lättare att hitta ett puder som passar ens hudton. Tillsammans med deras rouge kan man verkligen få en snygg bas.

BareMinerals erbjuder nu alla möjliga olika produkter, andra produkter för att bygga en bas såsom foundation, concealer, primer och bronzer är några av dem. Det innebär att oavsett vilka typer av produkter som man använder kan man förmodligen hitta något som passar ur bareMinerals sortiment.

BareMinerals smink

Utöver dessa produkter har de också allt från mascara till ögonskuggor och läppstift. Dessutom har bareMinerals borstar till flera av deras makeup-produkter. Därtill har de också hudvärd såsom rengöring, ansiktsmasker och återfuktande krämer. Man kan säga de erbjuder ett helhetssortiment. Om man vill kan man köpa i stort sett allt man behöver för ansiktet och makeup av bareMinerals.

Det behöver man givetvis inte göra, de flesta har olika favoritmärken för olika typer av produkter. Däremot kan det vara en god idé att använda bareMinerals egna borstar till deras produkter. Om man ska använda bareMinerals mineralpuder kan man få ett bättre resultat med bareMinerals foundationborste. Borsten är framtagen för att passa bareMinerals puder i borstens material, täthet, utformning och längd på stråna.

Alltid cruelty-free

Gällande att ha ett sortiment som passar alla kan man också fundera på om bareMinerals har veganska produkter. BareMinerals är inte ett veganskt märke men de har flera veganska produkter i sitt sortiment. Alla BareMinerals produkter är djurvänliga, i bemärkelsen att de aldrig har använt sig av djurtester. Enligt BareMinerals själva är det en fråga som har varit viktig ända från början och de kommer aldrig att använda djurtester.

BareMinerals nyanser

BareMinerals har på senaste åren fokuserat på ett brett sortiment med ”nudes”. Deras kosmetiska produkter går i naturliga toner, i många nyanser för att passa så många kunder som möjligt. Valet att gå mer mot nude-färger känns som helt rätt väg för bareMinerals med tanke på deras fokus på naturlig skönhet med naturliga produkter. De hjälper till att förstärka individens naturliga skönhet.

Frågor och svar:

Är bareMinerals veganskt?

BareMinerals är inte ett veganskt varumärke, men de har ett stort urval av veganska produkter.

Är bareMinerals testat på djur?

Nej, BareMinerals gör inte djurtester. Ingen av deras produkter är testade på djur. Detta är en av deras huvudfrågor. Alla bareMinerals produkter är cruelty-free.

Är bareMineral samma sak som i.d.?

Ja, de hette förut i.d. bareMinerals. Då stod det i.d. på förpackningen och därför kallas bareMineras ibland också för endast i.d.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Makeup House