Hickap

Hickap stressfri vegansk hudvård

Hickaps är ett skandinaviskt skönhetsmärke skapat av Wilma Holmqvist som med sitt motto ”Unfake beauty” tagit skönhetsmarknaden med storm. Deras vision är att skapa bättre förutsättningar för en stressfri skönhetsrutin genom att tillhandahålla högkvalitativa skönhetsprodukter som du kan använda med gott samvete. 

Vegansk och cruelty free skönhet av Hickap

Samtliga av Hickaps produkter är 100% cruelty free och veganska. I Hickaps sortiment hittar du olika typer av produkter för såväl återfuktande hudvård och makeup. Skönhetsprodukternas röda tråd är att de ska hålla en hög standard och ge en härlig känsla. 

Unfake beauty

Hickaps motto ”Unfake Beauty” är verkligen genomgående i deras produktserier. De har satsat en vinnande kombination mellan välbeprövade ingredienser såsom hyaluronsyra, exfolierande syror och niacinamid – och innovativa ingredienser från havet. Vi gläds också åt att hållbarhet är en hög prioritering hos Hickap, vilket de bland annat visar genom att tillverkningen sker i Sverige.

Kolla in vår rea-sida för att se när Hickap finns på rea.

Populära produkter från Hickap

Listan skulle kunna bli lång eftersom att Hickap har många uppskattade hudvårds- och sminkprodukter. Men vi har försökt tagit några av de bästa godbitarna ur deras sortiment.

Hickaps återfuktande prime setting-spray

Hickap Preppy prime setting spray är en riktig favorit. Det är en setting spray och primer i ett som både fixerar din makeup och ger en behagligt matt finish. Så att din sminkning håller sig fräsch hela dagen, oavsett väder och aktivitet. Setting sprayen återfuktar och lugnar din hud och minskar synligheten av porer. Vi hittar ingredienser med ett marint tema i form av bland annat 100% vegansk grön kaviar som är utvunnet från alger. Den botaniska mineralrika kaviaren är rik på C och A-vitamin som är antioxiderande och ger en skyddande och lugnande effekt. Hickap har även glykofilm i sin setting spray, vilket ger ett skydd mot UV-ljus och föroreningar. Setting sprayen passar alla hudtyper, särskilt blandad och fet hud, eftersom att den motverkar glansighet. Här kan du läsa mer om Hickap setting spray och hur du använder den för bästa effekt.

Ansiktsolja för den perfekta dewy-effekten av Hickap

Även denna goding är givetvis 100% vegansk. Hickaps ansiktsolja passar alla hudtyper och är dermatologiskt testad på känslig hud. Här har du ett glow-serum för vacker lyster som ger den där eftertraktade dewy-looken. Perfekt för dig som vill hoppa på cloud skin-trenden. Serumet är fullproppat med ljusreflekterande pigment så den oljan ger inte bara återfuktning utan jämnar även ut din hudton samtidigt som du får ett naturligt glow. Ansiktsoljan innehåller låg- och högmolekylär hyaluronsyra som återfuktar intensivt, vilket för att att huden behåller lystern längre. Glow-serumet innehåller marint Antarcticine® som hjälper till att återställa och återuppbygga hudens styrka. Genom att stödja hudens proteinsyntes stimulerar glykoproteinet inte bara cellförnyelsen, det främjar även bildandet av kollagen och elastin. Dessutom innehåller serumet karotenolja, som bekämpar fria radikaler och skyddar känslig hud mot miljöpåverkan – som föroreningar och blått ljus från skärmar. Du kan förvänta dig en riktigt glowig dewy-effekt. Hyaluronsyran hjälper huden att behålla sin lyster. Antarcticine hjälper till att stärka och återuppbygga huden genom att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktionen.

Innan du använder glow-serumet rengör du huden som vanligt. Applicera sedan en liten klick serum på ansiktet och halsen. Serumet kan användas separat eller innan en återfuktande kräm. Ett tips är att blanda ansiktsoljan med din favoritdagkräm för att ge huden extra fukt och näring. Du kan även blanda några droppar Dewy Skin Glow Serum tillsammans med din foundation. Det ger både extra glow och du får en lättare och smidigare konsistens. Perfekt för mogen hy, som oftast mår bra av mer välgörande ingredienser och mindre täckande foundation.

Här har vi också en sommarfavorit. Även denna 100% vegansk och dermatologiskt testad på känslig hud. Denna glowiga primer moisturizer passar för alla hudtyper. Honey glow är en lystergivande dagkräm och primer, som jämnar ut huden och skapar en perfekt bas. Formulans lätta konsistens gör att den kan användas både som fuktgivande makeup-primer och dagkräm. Den honungfärgade formulan innehåller Hickaps specialblandning med låg- och högmolekylär hyaluronsyra. Ingredienser som säkerställer att din hud blir återfuktad på djupet för att ge perfekt lyster som håller länge.

Du behöver inte vara orolig för oljig hud eller synliga porer med Honey Glow, den är spetsad med vårdande condurango milk som reducerar oljighet och synliga porer. Bland ingredienserna hittar vi Abyssine som är en djuphavsmolekyl, den trivs under extrema förhållanden 3 000 meter under havsytan. Denna ”överlevnadsmolekyl” hjälper till att lugna känslig hud samtidigt som den skyddar mot föroreningar som kan skada huden och blått ljus från smartphones och datorer. Molekylen hjälpen även till att stabilisera hudens pH-värde.

Applicera Hickaps Honey Glow på ansikte och hals efter din vanliga rengöringsrutin. Du kan även blanda in Honey Glow Priming Moisturizer med din foundation för att få extra fukt och lyster.

Fler produkter från Hickap

Är Hickap veganskt? JA 🙌 

Är Hickap cruelty free? JA 🙌 

Var kan man köpa Hickaps produkter? Du hittar Hickap på många olika butiker bland annat hos Lyko, Nordic Feel och Eleven samt på Hickaps egen sida

Hickaps huvudkontor: Stockholm, Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Makeup House