EXPERTER PÅ ATT MATCHA RÄTT SMINK TILL JUST DIG OCH DIN HUD

Din hudtyp avgör vilka sminkprodukter du ska använda och i vilken ordning för att få ett fint, naturligt och hållbart resultat.

Din hudton och complexion (hudfärg) avgör vilka färger du kan och bör använda i din sminkning.

Har du svårt att välja rätt foundation? Undrar du vad en primer är och om du behöver den? Kämpar du med att hitta rätt färg på läppglans eller ögonskugga?

DU ÄR INTE ENSAM

Det har aldrig funnits så många  sminkprodukter och det har aldrig varit svårare att välja rätt smink än idag. Men vi, makeupartister här på MakeUp House, har kunskaper och erfarenhet som vi vill dela med oss.

Här hittar du hudvårdande och antiaging mineralsmink, foundation, concealer, primer, ögonskuggor och läppstift för just din hudtyp och hudton. Vi på MakeUp House tror att smink, och särskilt vardagssmink, ska komma som en naturlig förlängning av hudvården.

Hos oss hittar du smink som är bra för din hud. Smink som vårdar din hud samtidigt som den ger dig bra täckning och naturlig finish, av världens främsta varumärken inom hudvårdande och mineralsmink såsom bareMinerals (tidigare i.d. bareMinerals), Jane Iredale, Glo Skin Beauty (tidigare gloMinerals) och PÜR Minerals.


SNABBT OCH LÄTT ATT VÄLJA RÄTT!

Vi har skapat en butik där du enkelt och snabbt filtrerar fram smink utifrån just din hudtyp, hudton, dina preferenser och effekten som du vill uppnå. Våra makeup-artister testar och matchar alla produkter för att kunna ge dig möjligheten att enkelt och snabbt filtrera fram produkter just efter din complexion, hudton och hudtyp.

Våra makeup-artister har utveckat två verktyg som hjälper dig att välja rätt smink:

 • Smink Match Verktyg - Idag kan vi erbjuda dig Foundation Match Verktyg där du på några sekunder får fram rätt foundation eller rätt nyans på foundation som du är intresserad av utifrån din hudtyp, hudton, finish eller önskad täckning men vårt jobb forstätter då vi vill erbjuda dig möjlighet att lika enkelt filtrera fram primer, concealer, rouge, läggplans och allt annat just utifrån dina förutsättningar.

 • Personlig MakeUp Rekommendation - där du via våra smink-test kommer i kontakt med våra makeup-experter som matchar smink just till din hudtyp, hudton, livsstil och dina personliga prefernser. När du väljer ditt smink i dalog med oss kan du i många fall även få det som vi kallar för Rekommendation-Garanti.

Om du känner dig osäker och behöver mer hjälp att hitta produkter som passar just dig ta kontakt med våra mekeup-artister som finns i kundtjänsten via chat ellet telefon. 

Vi testar och utvärderar alla produkter

För att kunna ge dig bästa tipsen och råd testar- & utvärderar våra makeup-artister alla produkter som du kan köpa på MakeUp House. Vi går igenom hela sortimentet, testar smink i veckor på oss och på andra (som har annan ålder, hudtyp, hudton och hudfärg än vi själva) för att verkligen förstå vilken teknik ger det bästa resultatet och vilka effekt som är möjliga att få.

Vi lär oss färger, toner och texturer för att kunna matcha produkter av olika varumärken till just din sökning och filtrering. 

 

MakeUp Support & MakeUp Chat

Våra MakeUp Artister är experter på de varumärkerna som du hittar på makeuphouse.se Vi hjälper dig gärna väljar rätt färg eller passande produkt via MakeUp Chatten, telefon eller e-post. 


Vi är inte bara makeup-artister. Vi är experter på färger, toner, texturer och varumärken

För varje varumärke som vi har i sortimentet finns minst en makeup-expert som du kan komma i kontakt med och få hjälp av. Vi är experter på att matcha rätt smink till din hud, dina preferenser och din livsstil.

 

Vi ställer höga krav på de varumärken vi säljer

Sortimentet i MakeUp House är en försiktigt utvald varumärkesmix. Innan vi bestämmer oss för att ta in ett varumärke kollar vi

 • sminkresultatet
 • produktkvaliten
 • vilket ansvar för kunden, miljön och omvärlden ett varumärke tar


Produkterna ska leverera fantastiskt sminkresultat

Som makeupartister har vi höga krav på att smink som säljs på makeuphouse.se ska leverera på högsta nivå vad gäller sminkresultatet.

Det vi är ute efter är:

 • naturlig finish - att kunna uppnå mycket effekt med lite produkt, så att det inte ser tjockt eller kakigt ut
 • hållbart resultat - den ska kunna leverera lika bra för dig som jobbar hela dagen eller för dig som spelar fotboll
 • bra urval av färger och toner - du ska kunna ha möjlighet att välja oavsett din hudton, färg eller preferens


Produkterna ska vara bra för huden

De flesta produkter som finns i sortimentet är hudvårdande, mineralbaserade och anti-aging. Med all kunskap som vi idag har som konsumenter ställer vi allt högre krav på produkter och bryr oss allt mer om vår hud och välmående. Därför är det viktigt att tänka på smink, åtminstone den som vi bär varje dag och hela dagen, som en naturlig förlängning av hudvården

De varumärken som inte är "hudvårdande" utan mer vanligt smink, väljer vi utifrån tanken att de inte får, på något sätt, vara irriterande eller dåliga för huden. Vi letar efter fler varumärken och bygger upp sortimentet kontinuerligt med det som vi tror kan vara passande dig och oss. 


Ansvar för konsumenter, miljön och omvärlden

För oss är det självklart att produkter som vi använder idag ska vara 100% Cruelty Free, veganvänliga och att varumärken hela tiden jobbar på att ta ansvar för oss konsumenter och omvärlden till nästa nivå.

Därför är alla produkter som du kan handla på makeuphouse.se:

 • 100% Cruelty Free-a
 • mer än 90% veganvänliga
 • 100% trygga för människor

 

Garanterat äkta och färska sminkprodukter

MakeUp House är auktoriserad återförsäljare för alla varumärken som du ser och kan handla i butiken.

För dig som kund innebär detta att du garanterat får äkta och färska sminkprodukter. Vi väljer att samarbeta med svenska och nordiska leverantörer, distributörer & agenturer som i sin tur är auktoriserade för distribution.


Marijana Granholm
GRUNDARE
                                                 

Jag som har grundat den här shoppen heter Marijana Granholm.

Är 39 år, makeupartist och makeupkonsult specialiserad på 
att matcha rätt smink till rätt hud.

Under alla år som makeupkonsult (sedan 2002) har jag hjälpt många kvinnor 
hitta rätt i sminkdjungeln och förbättra deras sminkteknik. 

Min största önskan är att du i framtiden se mig och alla oss på MakeUp House 
som 
dina personliga makeupkonsulter och en självklar resurs att vända sig till
när du har 
frågor och funderingar kring smink.