MakeUp Blogg

Bronzer, solpuder eller bronzing powder är tre olika namn på samma typ av produkt som ska ge oss frisk och solkysst look året runt. Solpuder en av de mest använda sminkprodukterna idag. Men det kan vara svårt att välja en som ska passa just din hud och dina behov.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer rätt solpuder?

Så fort jag justerat klockan till sommartid, april kommer och dagarna blir längre, tar jag fram alla mina bronzer.  Jag längtar efter den där solkyssta looken, doften av grillat mat och sommarkvällar.

Men, till dess att vi blir solkyssta på riktigt får vi "fejka" med en bra bronzer.

Här är de 3 viktigaste sakerna att tänka på när du väljer din bronzer!1. BRONZER SKA MATCHA DIN HUDTON

Din bronzer behöver matcha din hudton. Med andra ord, om du har kall hudton ska du välja en bronzer med kall underton. Om du har kall hudton och väljer varm bronzer kommer du att se alldeles gul eller orange ut och du får aldrig den naturliga solkyssta looken.

Har du varm hudton behöver du välja en bronzer med varm underton. Och om du har neutral hudton kan du välja utifrån din smak för båda passar bra.2. BRONZER SKA MATCHA DIN COMPLEXION (HUDFÄRG)

Det är så mycket enklare att använda och applicera bronzer om du väljer en som passar rätt för din complexion. Lätt pigmenterad bronzer har lättare färg och passar bättre för ljus hy. Annars är det lätt att det blir för mycket.

En välpigmenterad bronzer är lättare att applicera på en medium eller mörkare hy. På ljus hy kan det lätt blir alldeles för mycket.

 


3. FINISH SKA MATCHA DIN HUDTYA

LYSTER - om du har len och jämn hudyta

Om du har len hudyta med fina, små porer och inte många linjer och rynkor kan du välja vilken bronzer du vill. Och finish med lyster kan vara den som passar perfekt för dig. bareMinerals Invisible Bronze Powder Bronzer är en silkig ultra fin bakad bronzer som ger en naturlig varm hälsosam solkysst glow.

MATT - om du har djupa rynkor, stora porer (överallt inta bara T-zonen) eller fet hy

Om du har djupa rynkor, stora porer eller fet hy passar det bäst med en matt bronzer eftersom lyster framhäver ojämnheterna i huden. Jane Iredale So-Bronze 1 är en mineral bronzer som ger solkysst look utan att framhäva ojämnheter i huden. Den har en naturlig matt finish.

COMBO - om du har fina linjer, ärr eller ojämnhudyta på några mindre ställen i ansiktet.

En kombo-bronzer kallar jag en bronzer som är uppdelad i två delar. En mörkare matt och en ljusare del med skimmer. Du applicerar först matt del för att ge ansiktet solkysst färg och sedan skimmer bara på små områden som t ex högt upp på kindbenet och sidan av pannan. Glo Skin Beauty Sunkiss är en mineral bronzer där du kan kombinera matt och lyster presis som du vill.

NÄR DU BEHÖVER HJÄLP ATT VÄLJA

Om du vill hitta din perfekta bronzer men känner dig osäker kring vilken som passar just dig och din hud kan vi på MakeUp House hjälpa dig att välja. Ta vår BRONZER-TEST och få personlig bronzer-rekommendation av en professionell makeup-rådgivare. 
INGA MÅSTEN | HELT KONSTADSFRITT

Dämpa och dölja rodnad i ansiktet


Känner du dig obekväm med hur din hy ser ut? Är du röd i ansiktet och kämpar med rosacea, rodnad eller ytliga blodkärl i ansiktet? 

Hur går du tillväga för att lugna, dämpa och dölja rodnad med smink.


Under mina år som makeup-artist har jag förstått att rodnad i ansiktet är något som många kvinnor kämpar med.

Och jag är en utav dem.

Jag förstår hur jobbigt det är med att konstant vara röd i ansiktet, stram och lätt varm.

Så jag har under åren blivit något av en expert på att sminka bort just den känsliga rodnad i ansiktet. För mig är det viktigt att det jag gör både ser bra ut och känns bra på huden.

Att sminka huden som är känslig och reagerar lätt är en utmaning och de rätta produkterna spelar huvudrollen!

Krämer och behandlingar av rosacea är smart väg att gå för att få långsiktig effekt. Men här får du tips om du vill vi ha effekt direkt.

Glo Skin Beauty Redness Relief Primer Powder


Glo Skin Beauty Redness Relief Powder
, PÜR Redness Reducer Primer och andra sminkprodukter som har för syfte att dämpa rodnad i ansiktet tillhör de mest sålda artiklarna hos oss på MakeUp House och "Hur kan jag får bort rodnad i ansiktet?" en utav de vanligaste frågorna.

Men är de tillräckliga?

  • Vad ska du använda och
  • hur går du tillväga för att lugna, dämpa och dölja rodnad med smink
  • hur gör du för att snabbt få bra effekt som känns bekvämt på huden

 

JOBBA MED TUNNA LAGER OCH LITE PRODUKT 

Istället för att ta en fulltäckande foundation för att dölja rodnad ska du jobba med flera tunna lager av produkter som kan neutralisera rodnad.

Primer som dämpar rodnad, färgad dagkräm och korrektiv concealer (gul eller grön) är de bästa.

Ingen av produkterna som du använder innan foundation ska dölja rodnad helt, men varje av de ska dämpa rodnad lite mer.

Målet är att göra rätt canvas för foundation. Det ser ofta lite "konstigt" ut med de här produkterna innan du applicerar foundation.  Men det ska vara så. För foundation ska binda ihop allting och ge dig vacker och naturlig finish.

 

TA INTE GUL FOUNDATION

En av tipsen som jag ofta hör av personalen i sminkbutikerna för oss som har rött ansikte är "Du kan ta lite gulare foundation för att dämpa rodnad i ansiktet"

BIG NO NO!

Du får tro på vad du vill men om du frågar mig så är det inte rätt väg att gå. Och även om det skulle kunna funka där du är röd, vad ska du göra med resten av ansiktet som inte är gul. För att dölja rodnad i en del av ansiktet, ska du vara gul i resten av ansiktet där du inte är röd?

Jag vet inte var det där tipset kommer ifrån men det är inte rätt väg att gå. Det kommer inte att se bra ut som helhet.

 

BARA DÄR DET BEHÖVS

Använd primer och concealer som dämpar rodnad bara där du är röd. Inte överallt.

 

ANVÄND PENSEL

Jag vet att det känns så lätt och smidigt att använda fingrar men primer och de andra produkterna som ska korrigera är inte bra att applicera med fingrar.

Du kommer att applicera för mycket eller för lite produkt och du kommer inte att få en jämn lager med fingrar.

En pensel är bäst! Resultatet blir ett tunnt och jämnt lager produkt som ser naturligt ut.

Bäst resultat och mest naturlig finish får du med en pensel.

 

UTVÄRDERA NÄR DU ÄR HELT KLAR MED SMINKNINGEN

När du ska sminka rodnad eller andra tillstånd i ansiktet ska du sminka dig med slutresultatet i sikt eftersom de enskilda stegen kan se konstiga ut.

Men det fantastika slutresultat beror på de små konstiga stegen. Utvärdera alltid på slutet och korrigera vid nästa sminkning om du känner att det behövs.

Hur ser det ut för dig? Vad kämpar du med? Lämna gärna en kommentar. Här hjälper vi varandra hitta de bästa smink-lösningar.

OBS! Vi ger inte råd om hur du ska behandla rosacea eller andra tillstånd i huden. Alla våra tips är skönhetstips som har för syftet att dölja och inte behandla olika tillstånd i huden. Du ska alltid vända dig till din lekare eller hudterapeut för att få hjälp med behandling av din hud.