HIGHLIGHTER

Filtrera:
Märke


HIGHLIGHTER & ILLUMINATOR

Highlighter är en av de populärste produkterna idag på sminkmarknaden. En highlighter används för att ge lyster till delar av ansiktet och/eller kroppen. Vi highlightar de delarna som vi vill ska fånga upp och reflektera mest ljus, som sidan av pannan och området högst upp på kindbenet. Ibland även längst näsan och över läppen.

Highlighter väljer du mest utifrån din hudton och complextion. Hudtyp spelar också roll då vissa passar bättre till torr hy och andra bättre till bland- eller fet hy. 

Till torr och känslig hy rekommenderar vi mineraler i flytande eller puderform. För dig med bland- eller fet hy är det bäst att använda highlighter i puderform som även har oljeabsorberande egenskaper (för vi vill hålla talg borta och lyster framme).
En highlighter i puderform är också lättare att ha kontroll över så den passar bättre de som är nybörjare i sminkvärlden.

En highlighter blandas oftast ihop med en brightener. Skillnaden är att en brightener aldrig har skimmer eller lyster i sig (den kan ha små ljusreflekterande partiklar, men de är osynliga för ögat. De syns mest på foton när blixten slår till och ger fantastiskt resultat tillsammans med den). En highlighter har alltid lyster som vi ser med våra ögon och ser oftast bättre ut i verkligheten än på bilderna, när blixten är på.